Він передбачив перемогу Усика: ексчемпіон світу розібрав бій українця з Ф’юрі й назвав того, хто виграє реванш

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
845
6 голосів
Він передбачив перемогу Усика: ексчемпіон світу розібрав бій українця з Ф’юрі й назвав того, хто виграє реванш
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Ексчемпіон світу за версією WBA у суперсередній вазі (2017-2018) Джордж Гроувз (28-4, 20 КО) висловився про бій між українцем Олександром Усиком (22-0, 14 КО) та британцем Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО).

Колишній британський боксер Джордж Гроувз проаналізував поєдинок між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі за звання абсолюта у хевівейті, у якому перший здобув пояси WBC, WBA, WBO та IBF. Він передбачав саме такий результат.

«Я не хвалюся, що я знаю бокс, але я поклав голову на відсікання вже давно, сказавши, що я ціную Усика і вважаю його топом дивізіону, людиною, яка може побити всіх. Коли я говорив це два роки тому, то з мене сміялися. Але що ближче був бій, то більше людей сумнівалися у Ф’юрі».

Усик, на думку експерта, зумів переломити ситуацію, адже підходив до протистояння у статусі аутсайдера.

«Я думаю, Ф'юрі таки був фаворитом перед поєдинком, враховуючи його вагу та габарити. І коли він у розквіті – це непереборна сила, яку неможливо побити. Важко розсудити ранні раунди, але Усик справді майстерний боєць. Він знаходить відповідь на будь-яку перешкоду, яка йому трапляється на шляху».

Гроувз підкреслив, що у першій частині бою домінував саме Ф’юрі.

«Ф'юрі ніколи не був енергійним проти шульги. Я думав, що це може бути фактором. Всередині бою було схоже, що це був бій Ф'юрі. Він знайшов свій ритм, добре працював по корпусу, доносив справді гарні апперкоти, і ти думаєш: «Як Усик пройде через це?».

Ексбоксер вважає, що матч міг завершитися у дев’ятому раунді.

«Усик, віддамо йому належне, повернувся. І щойно він доніс ці великі удари, особливо у дев'ятому раунді… Є аргумент, що бій мав бути зупинений. Важко сказати, чи правильне було рішення відрахувати стоячий нокдаун. Коли на кону багато, потрібно давати бійцям кожну нагоду, щоб вижити».

Гроувз назвав, чого не вистачило Ф’юрі.

«Якби Ф'юрі зміг гнути свою лінію весь бій, тримати Усика на дистанції – це був би зовсім інший поєдинок».

У матчі-реванші також має перемогти український боксер.

«Особисто я можу бачити лише такий самий результат. Я думаю, Усик – це винятковий боєць, боєць покоління. У Ф’юрі була його епоха, тепер це епоха Усика», – заявив Гроувз в інтерв’ю YouTube-каналу Talk Sport.