Жертва Кличка шокований діями рефері бою Усик – Ф’юрі: ексчемпіон пояснив свою думку

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1216
2 голоси
Жертва Кличка шокований діями рефері бою Усик – Ф’юрі: ексчемпіон пояснив свою думку
Олександр Усик. Фото: Google
Колишній чемпіон світу з боксу, який свого часу програвав Володимиру Кличку, Девід Хей поділився думками про поєдинок Олександра Усика з британцем Тайсоном Ф'юрі.

У ніч з суботи на неділю Олександр Усик роздільним рішенням суддів переміг Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі.

Але у дев’ятому раунді наш співвітчизник був близьким до того, щоб нокаутувати британця, але рефері не дав українцю добити суперника, а сигналізував нокдаун.

Девід Хей вважає, що рефері мав припинити бій у цей момент, або ж дати можливість нашого боксеру завершити сутичку нокаутом.

«Я думаю, що бій слід було зупинити в дев'ятому раунді. Я не знаю, чому рефері почав відлік. Я знаю, вони кажуть, якщо канати тримають вас, тоді потрібно відкривати відлік. Думаю, суддя повинен був дати Усику або добити його, або зупинити бій. З моєї точки зору, це було б чесною зупинкою».

Британець не виключає, що рішення рефері могло бути іншим, якщо б на місці Тайсона опинився Олександр.

«Якби все було навпаки - і Тайсон Ф'юрі зробив таке з Усиком – рефері, напевно, зупинив би бій. Але чомусь рефері почав довгий відлік, який тривав 20 секунд.

Рефері не дав Усику використати цю можливість. Усі в рингсайді були дуже засмучені діями арбітра»,– заявив Хей у коментарі Eurosport.

  • Відзначимо, що українець став першим з 1999 року бійцем після британця Леннокса Льюїса абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі.
  • Хей програв Володимиру Кличку 2 липня 2011 року.