«Перемогу йому не віддадуть»: колишній чемпіон світу двох дивізіонів повідомив, як завершиться бій Усик-Ф’юрі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
25408
10 голосів
«Перемогу йому не віддадуть»: колишній чемпіон світу двох дивізіонів повідомив, як завершиться бій Усик-Ф’юрі
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Колаж: з відкритих джерел
Колишній британський боксер Девід Хей (28-4, 26 КО) висловився про майбутній бій між Олександром Усиком (21-0, 14 КО) та Тайсоном Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) за звання абсолюта у хевівейті.

Девід Хей поділився думкою з про те, як пройде найочікуваніший бій 2024 року в боксі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі.

«Я ставлю на те, що це буде дуже такий технічний бій. Справжня битва скіллів. Думаю, що в обох буде чудовий план на бій. Вважаю, що Ф'юрі спробує отримати вигоду зі своєї переваги в антропометрії та вазі. Думаю, це буде захватний поєдинок».

Експерт несподівано поставив на нічию.

«Поставлю на те, що бій пройде всю дистанцію, а суддівський вердикт буде спірним. Думаю, це буде нічия рішенням більшості суддів: один віддасть перемогу Усику, а його колеги виставлять нічию. Вважаю, що Усик переможе по ділу, але перемогу йому не віддадуть».

Хей назвав основні переваги Ф’юрі.

«Ф'юрі – величезний дядько. Він може завдати шкоди навіть з одного удару. Нехай він і не є знатним одноударним панчером, але якщо він буде змушений піти ва-банк і дати волю кулакам, то в таких випадках зазвичай все закінчується тим, що ти або доносиш удар до цілі, або сам пропускаєш щось важке».

При цьому він все одно вірить у нічию.

«Ми не хочемо бачити нічийний рахунок. Нам потрібний переможець. Але якби мені довелося поставити останні п’ять фунтів на результат, то я поставив би на нічию».

Хей впевнений у психологічній стійкості Усика перед боєм.

«Олександр та його команда дуже досвідчені. Вони вже проходили це все. Усик уже був абсолютом у крузервейті. У нього в активі набагато більше титульних боїв, ніж у Ф'юрі. І він завжди перемагав. Він завжди дуже добре готовий до бою. Справжній мужик і в рингу, і поза його межами».

Також він розповів, чим українець відповідатиме супернику.

«Думаю, що внаслідок техніки та роботи ніг він зможе нейтралізувати більшість сильних сторін Ф'юрі. Але це в будь-якому разі найкрутіший бій у боксі. Бій, про який ми просили багато років», – сказав Хей для Daily Mail.

  • Хей був чемпіоном світу у крузервейті за версіями WBC (2007-2008), WBA (2007-2008), WBO (2008) та журналу The Ring (2007-2008), а також чемпіоном світу у суперважкій ваговій категорії за версією WBA (2009-2011);
  • Матч між чемпіоном WBA, WBO та IBF Усиком та володарем титулу WBC Ф’юрі відбудеться 18 травня.