Ексчемпіон світу виніс безкомпромісний вердикт Усику у бою з Ф’юрі: експерт детально розповів, як пройде матч

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2455
5 голосів
Ексчемпіон світу виніс безкомпромісний вердикт Усику у бою з Ф’юрі: експерт детально розповів, як пройде матч
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Колишній британський боксер Джонні Нельсон поділився очікуваннями від бою між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі за звання абсолюта у хевівейті.

Ексчемпіон світу у крузервейті за версією WBO (1999-2006) Джонні Нельсон зробив детальний розбір майбутнього бою Тайсон Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) – Олександр Усик (21-0, 14 КО).

Експерт відповів, чи відчуває він, що матч завершиться якимось спірним фіналом чи дискваліфікацією.

«Абсолютно.... Я навіть бачив сон про це! Я бачу, як Ф'юрі, якщо його перебоксують і він програє бій, повертається до свого типу, і він б'ється – не боксує, а саме б'ється. Це те, що він вміє, він боєць. Я бачу близький бій, в якому Ф'юрі, цілком можливо, використовуватиме темні мистецтва».

Також він сказав, чи згоден з Тоні Белью, який заявляв, що Усик здолав би Ф’юрі без проблем, якби мав ідентичні габарити.

«Я згоден з Тоні, так. Але річ у тому, що Ф'юрі набагато сильніший, тому Усику доведеться змиритися з тим, з чим він зіткнеться. Не можна робити з цього драму, кажучи, що якби вони обидва були однакового розміру, коли це не так. Ф'юрі набагато більший, і Усику доведеться мати справу з цим».

Нельсон вважає, що для Ф’юрі поразка буде важчою психологічно.

«Я був би шокований, якби побачив, що Ф’юрі зупинили, особливо нокаутували. Думаю, якби це сталося, Ф'юрі ніколи б не пережив цього. Я не думаю, що він коли-небудь відновиться психологічно. Що б не говорила його команда, я не думаю, що вони змогли б підняти Ф'юрі з цього стану».

Усику легше буде пережити можливе фіаско у статусі андердога.

«Поразка для Усика буде болючою, вона вжалить його, але я думаю, що він може сказати собі: «Знаєте що? Я піднявся і бився з найбільшим хлопцем у світі. Усик міг би жити з цим, якби програв. Але Ф'юрі дійсно потрібно показати тут свою найкращу гру».

Експерт спробував передбачити, як діятиме Ф’юрі.

«Ф'юрі знає, що стоїть на кону, і він знає, що повинен бути у своїй найкращій формі. Тайсон може боксувати у правосторонній і лівосторонній стійці, і він може вести агресивний і захисний бій. Він також може битися брудно. Цей бій буде близьким і важким», – заявив Нельсон для Boxing News 24/7.

  • Нагадаємо, що поєдинок чемпіона WBA, WBO та IBF Усика проти володаря титулу WBС Ф’юрі відбудеться 18 травня;
  • Зустріч прийме столиця Саудівської Аравії – Ер-Ріяд.