Колишній чемпіон світу поставив крапку у шансах Ф’юрі проти Усика: експерт відреагував на свіже фото Тайсона

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5916
3 голоси
Колишній чемпіон світу поставив крапку у шансах Ф’юрі проти Усика: експерт відреагував на свіже фото Тайсона
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Top Rank Boxing
Колишній британський боксер Карл Форч (33-2, 24 КО) висловився напередодні бою Олександра Усика проти Тайсона Ф’юрі за звання абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі.

Ексчемпіон світу у другій середній вазі за версіями WBC (2008-2010, 2010-2011), IBF, (2012-2015) та WBA (2013-2015) Карл Форч поділився очікуваннями від матчу Тайсон Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) – Олександр Усик (21-0, 14 КО).

Ф’юрі похизувався фото, за яким можна зрозуміти, що він суттєво скинув вагу. Експерт не вважає, що це піде йому на користь.

«Я не впевнений, що [вихід Ф'юрі на ринг у легкій вазі] – це добре, якщо чесно».

Форч нагадав, що маса вже неодноразово допомагала британцю у скрутних ситуаціях на рингу. Зокрема навів у приклад матч проти Деонтея Вайлдера.

«Ця вага дозволила йому знущатися з Вайлдера, тиснути на нього, зв'язати й просто робити по-своєму. Коли він потрапляє в складну ситуацію та на нього тиснуть, він може відкинутися назад, вхопитися за шию суперника, спертися на нього і використовувати вагу тіла, щоб виплутатися з неприємностей».

На думку ексбоксера, Ф’юрі втратить свій козир.

«Якщо він втрачає вагу і стає стрункішим, йому може бути важко. Я хотів би побачити його виступ у меншій вазі».

Форч підкреслив, що британцю тепер доведеться змінити свою тактику.

«Одна з головних переваг Ф'юрі над Усиком – це його габарити. І якщо він збирається зменшити їх, йому доведеться покладатися на свою швидкість, рух і боксерські здібності».

Ф’юрі, як думає Форч, вже поступово здає.

«Його ударна потужність вже не така велика, як раніше. Він не викидає стільки обманних ударів. Він не такий легкий на ногах, і його б'ють в підборіддя. За останні пару років він отримав більше ударів, ніж отримував будь-коли», – наводить його слова DAZN.

  • Матч чемпіона WBA, WBO та IBF Усика проти володаря титулу WBС Ф’юрі пройде 18 травня;
  • Поєдинок відбудеться у столиці Саудівської Аравії – Ер-Ріяді.