Він відібрав у України пояс чемпіона світу: кривдник «синьо-жовтого» боксера провів дебютний захист титулу WBA

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1521
2 голоси
Він відібрав у України пояс чемпіона світу: кривдник «синьо-жовтого» боксера провів дебютний захист титулу WBA
Сеїго Акуї (ліворуч) та Таку Кувахара. Фото: Getty Images
Японський боксер Сеїго Акуї (20-2-1, 11 КО) захистив звання чемпіона світу за версією WBA у найлегшій вазі, здолавши за очками одноголосним рішенням суддів свого земляка Таку Кувахару (13-2, 8 КО).

Сеїго Акуї за очками одноголосним рішенням суддів переміг Таку Кувахару та захистив звання чемпіона світу за версією WBA у найлегшій вазі.

Акуї одразу зайняв центр рингу та пресингував. Кувахара дуже активно відпрацьовував на ногах, намагався зустрічати багатоударними комбінаціями та одразу ж розривати дистанцію. У першому раунді претендент влучав частіше, але у чемпіона була відчутна перевага в ударній силі.

Як тільки Кувахара пробував зустрічати суперника в центрі рингу, той одразу відзначався дуже відчутними влученнями.

З часом Кувахара пристосувався до суперника. Він гарно закінчував комбінації ударами по корпусу, провалював чемпіона на ногах, постійно змінював напрямок руху. Однак надовго його не вистачило.

Претендент провалив шостий раунд. Він застоювався у зоні ураження та нахапався хуків. Акуї пресингом «вимкнув» ноги Кувахари та бій пішов практично в односторонньому напрямку. Чемпіон потряс претендента правим прямим у восьмому раунді.

Кувахара почав відповідати все рідше. Періодично він огризався, але удари Акуї були в рази небезпечніші. В 11-му раунді Кувахара видав гарну серію, але останнє слово знову було за чемпіоном, який був близьким до дострокової перемоги у вирішальному раунді.

Рахунок суддів: 117-111, 117-111 та 118-110 на користь чемпіона. Акуї UD 12.

  • Нагадаємо, що бійці зустрічалися вже вдруге. У липні 2021 року Акуї переміг технічним нокаутом у десятому раунді;
  • В січні цього року Акуї за очками одноголосним рішенням суддів переміг українця Артема Далакяна (22-1, 15 КО) і відібрав у нього титул WBA.