«‎Такий бокс мені не потрібен»: Ковальов згадав про спаринг з українським чемпіоном Усиком

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
15882
8 голосів
«‎Такий бокс мені не потрібен»: Ковальов згадав про спаринг з українським чемпіоном Усиком
Олександр Усик. Фото: Google
Колишній російський чемпіон світу в напівважкій вазі Сергій Ковальов розповів про свій досвід роботи у ринзі з Олександром Усиком, коли він стояв з українцем у парах.

Сергій Ковальов заявив, що проводив легкий тренувальний бій з Олександром Усиком.

«Ми з Санею не те що спарингували, там не було конкретного спарингу, але в парах стояли. Буквально раунди два-три. Спаринг - це вільний бій, де ти б'єшся, готуєшся з відірваною головою і вимикаєш усі думки. У тебе ніби репетиція перед боєм».

Росіянин зауважив, що тоді до його табору приїхало чимало зірок українського боксу.

«У нас такого не було, але в парах ми стояли чи то три, чи то чотири раунди. Це було в той момент, коли я готувався до першого бою з Андре Вордом. Це був Окснард. Тоді приїхала команда Папаченка: Вася Ломаченко, Анатолій Миколайович, Усик і ще пара хлопців».

Ексчемпіон зізнався, що наш боксер надто швидкий та незручний у бою для суперника.

«Ми з Санею встали в пару. Він шульга, високий, а я тоді на сушінні, з гір спустився, у мене енергії не було. Я щось із ним тик-тик-тик-тик. І там що не кинеш - прилітає бик-бик-бик. Коротше, відчуваю, що щось не моє. По-перше, мій стан був просто в занепаді. Потім він шульга, високий. Узагалі не моє кіно. 

Раунда три постояли, і я кажу: «Ні, Саня, хороший. Такий бокс мені не потрібен». По ньому не влучиш. Але на той момент я був у такому стані, що мені було не до спарингу з ним. Але підвернулася можливість, і я нею скористався», - сказав Ковальов на подкасті Григорія Дрозда.

  • Битва між Усиком та Ф’юрі відбудеться 18 травня у Саудівській Аравії. На кону поєдинку стоятиме титул короля надважкого дивізіону.