«Йому знадобиться диво, щоб виграти цей бій»: в США безапеляційно назвали фаворита поєдинку Ломаченко–Камбосос

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
26525
20 голосів
«Йому знадобиться диво, щоб виграти цей бій»: в США безапеляційно назвали фаворита поєдинку Ломаченко–Камбосос
Василь Ломаченко та Джордж Камбосос. Фото колажу: Getty Images
Американський журналіст Шон Джонс проаналізував майбутній бій між українцем Василем Ломаченком та Джорджем Камбососом за вакантний титул за версією IBF у легкій вазі.

Шон Джонс детально розібрав усі нюанси матчу між Василем Ломаченком (17-3, 11 КО)  та Джорджем Камбососом (21-2, 10 КО). На його думку, фаворитом протистояння є українець.

«Камбососу може знадобитися диво, щоб виграти цей бій у більш досвідченого і талановитого колишнього чемпіона світу у трьох дивізіонах Ломаченка».

Журналіст пояснив, яким чином австралійський боксер може забрати перемогу у 36-річного бійця.

«Однак Камбосос, безумовно, б'ється в правильному місці, щоб виграти рішенням суддів. Ви повинні розуміти, що якщо бій пройде всю дистанцію, то Камбосос, швидше за все, виграє».

Він підкреслив, що останнім часом Камбосос не перебуває у своїй найкращій формі.

«Останні три бої Камбососа: Максі Х’юз – дуже критикована перемога Камбососа після 12 раундів рішенням більшості суддів у бою, який, на думку багатьох фанатів, він програвав; Девін Хейні – дві поспіль поразки».

Джонс навіть висловив сумніви, чи готовий Камбосос до титульного бою.

«Деякі фанати боксу вважають Камбососа негідним бою за ще один титул чемпіона світу, враховуючи, що він програв два з останніх трьох боїв і нещодавно здобув сумнівну перемогу над Х’юзом».

Журналіст ставить собі питання, чому Камбосос не дав реваншу Х’юзу.

«В ідеалі, Камбосос мав би дати Х’юзу матч-реванш, щоб показати боксерській громадськості, що він справді кращий, а не просто той, кому пощастило з рахунком».

Через ці ситуації підтримка боксерської громадськості також не на боці австралійця.

«Замість цього Камбосос рухається далі й виходить на бій з Ломаченком, виглядаючи заплямованим в очах вболівальників, які бачили його бій з Х'юзом і спостерігали за його послідовними поразками від Хейні».

Джонс заявив, що до бою проти Ломаченка, при певних розкладах, справа навіть могла б не дійти.

«Думаю, справедливо буде сказати, що колишній об’єднаний чемпіон у легкій вазі Камбосос повинен був програти Х'юзу, і це б завершило його кар'єру як бійця світового рівня. Це була б третя поразка Камбососа поспіль».

Журналіст підбив невтішні підсумки для Камбососа.

«30-річний Камбосос виглядав жахливо проти бійця, якого Вільям Зепеда щойно знищив за чотири раунди в травні минулого року, що свідчить про те, наскільки далеко Камбосос від справжнього топрівня», – написав Джонс для американського видання Boxing News 24.

  • Поєдинок Ломаченка і Камбососа відбудеться вже 12 травня;
  • Зустріч прийме австралійське місто Перт.