Ексчемпіон WBO дав сенсаційний прогноз бою Усик – Ф’юрі: він знає як пройде матч і чи буде нокаут від українця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1995
4 голоси
Ексчемпіон WBO дав сенсаційний прогноз бою Усик – Ф’юрі: він знає як пройде матч і чи буде нокаут від українця
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Колишній британський боксер Джонні Нельсон поділився очікуваннями від бою між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі за звання абсолюта у хевівейті.

Ексчемпіон світу у крузервейті за версією WBO (1999-2006) Джонні Нельсон зробив детальний розбір майбутнього бою Тайсон Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) – Олександр Усик (21-0, 14 КО).

На його думку, на глядачів очікує дуже близький бій.

«Я знаю, що в цьому бою буде спірне рішення. Проблема Усика в тому, що він губиться в перекладі, тому Тайсону дуже важко його залякати. Коли вони зустрілися віч-на-віч, він намагався використати фізичну силу, а Усик, молодець, був холоднокровним і не давав здачі».

Нельсон підкреслив, що Усик грає в невігласа, ніби не може зрозуміти Ф’юрі, що лякає британця, адже йому потрібна перевага над суперником. Це те, що працювало протягом усієї його кар'єри, і те, в чому він блискуче розбирається.

Експерт відчуває, що рішення суддів буде суперечливим, і Ф’юрі, як тільки пролунає гонг, спробує все, що йому може зійти з рук, поки рефері не скаже йому «ні».

«Чи буде фізична боротьба? Так. Чи буде він використовувати всі брудні прийоми, які йому можуть зійти з рук? Без сумніву. Більшість бійців, коли виходять на ринг, грають за правилами, а коли отримують удар нижче пояса або ліктем, скаржаться рефері, а потім, поки скаржаться, їх б'ють»

Він перелічив, які методи може використовувати британець.

«Він повинен грубо його бити, він повинен налягати на нього, бити низько, штовхати його на підлогу, лізти йому в обличчя, терти його рукавичкою по обличчю, робити всілякі неортодоксальні речі. Він повинен змусити людину здригнутися, щоб відчувати себе комфортно».

Нельсон вважає, що обидва бійці можуть перемогти нокаутом, і з кожним боєм у надважкій вазі Усик почувається все більш комфортно, перебуваючи поряд з надважковаговиками.

«Я знаю, що у нього було п'ять спаринг-партнерів надважковаговиків, я розмовляв з трьома з них, і вони сказали, що він ставав сильнішим з кожним раундом, і він впорався з усіма п'ятьма».

Експерт передбачає навіть нокаути для обох бійців.

«Ми думаємо, що фізичні дані Ф'юрі стануть великою проблемою для Усика. Але фізична перевага Ф'юрі – це його зріст, розмах рук і швидкість, а не сила. Швидкість веде до сили – і обидва бійці можуть опинитися в нокауті».

Наостанок Нельсон заявив, що якщо Ф’юрі опиниться у нокауті, він кине бокс.

«Він не зможе змиритися з цим. Його гордість як бійця змусить його внутрішньо згоріти, і неважливо, що скажуть його піарники, якщо це станеться з ним, йому буде важко прийняти це. Раніше він казав, що йому буде важко змиритися з поразкою від крузера», – написав Нельсон у статті на Sky Sports.

  • Нагадаємо, що поєдинок чемпіона WBA, WBO та IBF Усика проти володаря титулу WBС Ф’юрі відбудеться 18 травня;
  • Зустріч прийме столиця Саудівської Аравії – Ер-Ріяд.