Президент WBC поставив однозначну крапку у бою Усик – Ф’юрі і Джошуа: Сулейман чітко відповів, чи буде реванш

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
25484
8 голосів
Президент WBC поставив однозначну крапку у бою Усик – Ф’юрі і Джошуа: Сулейман чітко відповів, чи буде реванш
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Reuters
Президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман розповів, чи буде матч-реванш між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі, які зійдуться за звання абсолюта у хевівейті.

Президент WBC Маурісіо Сулейман дав зрозуміти, чи передбачений матч-реванш у протистоянні Олександра Усика (21-0, 14 КО) із Тайсоном Ф’юрі (34-0-1, 24 КО).

За його словами, такий пункт прописаний у відповідних документах.

«WBC отримала петицію, за яку проголосувала рада [в рамках WBC], [вони] прийняли об'єднавчий бій та матч-реванш, тож це те, що ми постановили. Звичайно, якщо буде інша петиція, рада WBC обговорить і проголосує за неї, але зараз в петиції є бій [Ф'юрі – Усик] і матч-реванш, так».

Функціонер при цьому зазначив, що дуже хоче організувати бій Ф’юрі проти Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО), про який останнім часом ходить багато чуток.

«Всі давно хотіли побачити бій Ф'юрі – Джошуа. Джошуа був першим у рейтингу WBC, він довгий час був міжнародним чемпіоном WBC, у нього була можливість від іншої організації, коли він був другим претендентом у WBC, але він мені дуже подобається».

Сулейман окремо висловився й про успіхи українських боксерів під час війни.

«Україна проходить через стільки всього, а бійці успішно виступають на рингу, [Сергій] Богачук щойно завоював титул [WBC Interim] – він щойно був у Мексиці – [Василь] Ломаченко їде до Австралії, щоб спробувати повернутися чемпіоном [проти Джорджа Камбососа], а потім є [Олександр] Гвоздик проти [Давида] Бенавідеса...».

Він розуміє, що звитяга Усика може стати великим поштовхом для українського боксу у цей важкий час.

«Сила, яка стоїть за країною, що зазнала вторгнення, повинна мати багато енергії, і результат у боксі приносить весь дух країни, тому [перемога Усика була б] чудовим моментом для українського боксу», – наводить слова Сулеймана Boxing Scene.

  • Бій Усика проти Ф’юрі за титули WBС, WBA, WBO та IBF відбудеться 18 травня;
  • Зустріч прийме Ер-Ріяд (Саудівська Аравія).