Він міг стати чемпіоном світу IBF і був найкращим у Європі: колишній український боксер працює охоронцем школи

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
125
2 голоси
Він міг стати чемпіоном світу IBF і був найкращим у Європі: колишній український боксер працює охоронцем школи
Віталій Ципко. Фото: SportArena
Колишній український боксер суперсередньої ваги Віталій Ципко (23-3, 13 КО) став охоронником в одній зі шкіл Ізраїлю. Ексспортсмен розповів про своє життя.

Колишній боксер Віталій Ципко у 2019 році зі своєю родиною переїхав з України до Ізраїлю на постійне місце проживання. За цей час він працював вантажником, будівельником, а з минулого року влаштувався в школу охоронцем.

Ексспортсмен розповів про своє непросте сьогодення.

«Працюю п’ять разів на тиждень. Моя зміна триває 12 годин, із сьомої ранку до сьомої вечора. Школа знаходиться в сусідньому містечку, відстань від дому складає 15 кілометрів. Тож доводиться прокидатися о 5:30 ранку. Лягаю спати опівночі. Сплю 5-6 годин на добу. Відсипаюся на вихідних. Психологічно це непросто».

За словами Ципка, зараз він має невеликий дохід.

«Заробляю мінімалку. Але, враховуючи кількість годин, які працюю, виходить еквівалент 1500 доларів на місяць. З одного боку, непогана зарплата. З іншого – ціни в Ізраїлі теж високі, тож живу»“в нуль», відкладати нічого не вдається».

Ципко зізнався, що спочатку планував працювати тренером з боксу, чим і займався у Дніпрі до еміграції, однак зіштовхнувся із тим, що в Ізраїлі це не надто популярний вид спорту.

«Зараз тренерство для мене більше хобі. У мене одне-максимум два тренування на тиждень. Заробляю тільки трохи на бензин. Тут популярний фітнес. Мені ним не цікаво займатися. А тренер з боксу – дуже вузькопрофільна ніша з дефіцитом попиту», – заявив Ципко в інтерв’ю Чемпіон.

  • Ципко виступав на професійному рівні в період 1999-2009 років, володів титулами чемпіона Європи EBU та інтерконтинентального чемпіона WBA;
  • У 2007 році він переміг грузина Давида Гогія (21-4, 4 КО) і став претендентом на бій за звання чемпіона світу IBF, але не отримав його;
  • У квітні 2009 року йому довелося брати участь у ще одному претендентському поєдинку IBF – на турнірі в Монреалі він вийшов на ринг проти мексиканця Лібрадо Андраде (31-5, 24 КО) і зазнав поразки одноголосним рішенням;
  • Той бій став останнім у його кар'єрі.