Непереможний український боксер назвав секрет перемоги над Усиком: яку пораду почув Ф’юрі

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2647
5 голосів
Непереможний український боксер назвав секрет перемоги над Усиком: яку пораду почув Ф’юрі
Олександр Усик та Тайсон Ф’юрі. Фото: Google
Український проспект суперважкої ваги та ексспаринг-пратнер Олександра Усика Цотне Рогава розповів, що потрібно Тайсону Ф’юрі, щоб перемогти нашого чемпіона.

У поєдинку з Олександром Усиком надзвичайно важливо бути повністю готовим у фізичному плані. У цьому впевнений Цотне Рогава, який свого часу спарингував з нашим чемпіоном.

«Найголовніше проти Усика – це фокус та функціональна витривалість. Проти нього потрібно виходити так, щоби ти був готовий не на 100%, а на 200%. Якщо робити ставку не на нокаут. Якщо готуватися до 12 раундів проти Усика, то ти маєш бути дуже готовий фізично». 

Боксер згадав поєдинок Усика з Тоні Беллью, який завершився нокаутом британця, як приклад.

«Можна згадати, наприклад, бій Усика з Тоні Белллю. Поки він був готовий функціонально, дуже виглядав, навіть перемагав. Але коли функціоналка пішла, Сашко його просто відправив спати». 

Також непереможний українець назвав ще один важливий аспект для перемоги над Усиком.

«І сфокусованість також дуже потрібна. Адже це суперважка вага. Адже можна перемагати, але пропустити та програти достроково. І що ти потім скажеш? Що ти молодець, бо виграв десять раундів? Поразка є поразка», – сказав Рогава у коментарі для vRINGe.

  • Наступний бій Усик проведе за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі проти Тайсона Ф’юрі за титул абсолютного чемпіона світу.
  • У січні українець у першому раунді нокаутував американця Данте Вільямса (4-1, 4 КО), а в лютому Рогава технічним нокаутом також у першому раунді здолав земляка Вільямса – Джона Шипмана (5-6, 2 КО).
  • Наш співвітчизник є учасником Олімпійських ігор 2020 року та дворазовим чемпіоном України (2019, 2021), а також має звання Майстра спорту України з боксу.
  • На професійному рівні він почав виступати з квітня 2020 року. До 2013 Рогава року взагалі займався переважно тайським боксом та кікбоксингом.