Олімпійський призер з боксу опинився у притулку: подробиці несамовитої історії патріотизму

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1092
1 голос
Олімпійський призер з боксу опинився у притулку: подробиці несамовитої історії патріотизму
Віктор Мірошніченко. Фото: Google
Срібний призер Олімпіади-1980 та заслужений майстер спорту Віктор Мірошниченко ледь не загинув в Українську на Донеччині. Зараз легенда боксу не може ходити і потребує допомоги.

Віктор Мірошниченко до останнього часу перебував в Українську Покровського району Донецької області, де ледь не загинув, бо всі його рідні залишилися в окупованому Донецьку.

За інформацією журналістів Радіо свобода, які знайшли Мірошниченка в одному з притулків для безхатьків у Дніпрі, колишній боксер не може самостійно пересуватися. 

Через побутову травму в нього перебиті ноги, також є проблеми із зором. До Дніпра Мірошніченка привезли з прифронтової зони, де він лежав в одній із лікарень.

Мірошниченко є етнічним росіянином, але запевняє, що ненавидить свою історичну батьківщину і любить Україну.

«Я сам - росіянин, батьки - мої росіяни. Але я люблю Україну - я тут виріс, закінчив школу, технікум, інститут, боксував, прославив цей край, Донбас. Те, що я зробив, нехай ще спробують повторити...

Треба триматися. Треба вірити в наших воїнів, і ми переможемо», – сказав Мірошніченко в коментарі my.ua.

За інформацією джерела, найближчим часом заслуженого майстра спорту планують перевезти в безпечніше місце – у Львівську область.

  • Віктор Мірошниченко, окрім срібла Олімпіади-1980, також здобував медалі такого ж ґатунку на чемпіонаті світу (1982) та золото чемпіонату Європи (1981).