Легендарний Тайсон може померти: медик оприлюднив шокуючу інформацію про стан «Залізного Майка»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
294
1 голос
Легендарний Тайсон може померти: медик оприлюднив шокуючу інформацію про стан «Залізного Майка»
Майк Тайсон. Фото: Google
Колишній абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі Майк Тайсон знаходиться у небезпеці, адже його повернення на ринг для бою проти блогера Джейка Пола може мати фатальні наслідки для здоров'я

Викладач медицини в Університеті Англії  Раскін Стівен Гьюз опублікував статтю для The Conversation, у якій стверджує, що Майк Тайсон наражає себе на дуже серйозну небезпеку у поєдинку проти Джейка Пола.

Удари в голову можуть мати важкі наслідки та спричинити субдуральну гематому – розрив вен головного мозку. Також ситуацію ускладнює той факт, що легенда боксу мав алкогольну залежність. 

Фахівець пояснює, що з віком мозок втрачає обсяг, роблячи сполучні вени більш уразливими до розривів, а кровотеча з них призводить до накопичення крові і, в деяких випадках, може мати летальний наслідок.

Розповідаючи про ймовірні проблеми мозку, медик згадав захворювання Паркінсона, з яким боровся Мухаммед Алі.

Також медик відзначає ризик серцевих захворювань, спричинених підвищеною активністю на тренуваннях, адже у віці легенди зростає ймовірність аритмії, стенокардії та інфарктів міокарда.

Гьюз відзначає, що небезпеку несуть і удари у корпус, адже можуть спричинити струс серця, що може призвести до нерегулярного серцебиття, зниження здатності серцевих м'язів скорочуватися і смерті.

  • Поєдинок між Тайсоном і Полом запланований на 20 липня. Раніше повідомлялося, що він може отримати статус офіційного. На даний момент Майку 57 років. Джейку зараз 27 років.
  • На початку березня Пол нокаутував у першому раунді професійного боксера Раяна Бурленда. Для нього це дев'ята перемога, шоста дострокова. Єдиний поєдинок він програв Томмі Ф'юрі.
  • Тайсон крайній професійний поєдинок провів у червні 2005 року, програвши Кевіну Макбрайду. У 2020 році він повернувся заради виставкового бою з Роєм Джонсом. У тому поєдинку не вдалося визначити найсильнішого.