«Дату ще не підтверджено»: боксер Гвоздик розкрив несподівану інформацію щодо свого майбутнього бою з Бенавідесом

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1575
7 голосів
«Дату ще не підтверджено»: боксер Гвоздик розкрив несподівану інформацію щодо свого майбутнього бою з Бенавідесом
Колаж: Спорт-Експрес
Колишній чемпіон світу за версією WBC у напівважкій вазі Олександр Гвоздик в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua розповів, коли планує розпочати цілеспрямовану підготовку до бою з Девідом Бенавідесом та дав майбутньому опоненту чітку характеристику.

Менше ніж за три місяці, а саме 15 червня, у американськом Лас-Вегасі (штат Невада) має відбутися один з найцікавіших літніх вечорів боксу. 

У рамках шоу зокрема відбудеться бій між Джервонтою Девісом (29-0, 27 КО) та Френком Мартіном (18-0, 12 КО) за титул WBA у легкій вазі та поєдинок-реванш у легкій вазі між Едвіном Де Лос Сантосом (16-2, 14 КО) та Хосе Валенсуелою (13-2, 9 КО).

Однак для вітчизняних фанатів боксу найцікавішим стане протистояння між українцем Олександром Гвоздиком (20-1, 16 КО) та американцем Девідом Бенавідесом (28-0, 24 КО) за вакантний тимчасовий пояс WBC у напівважкому дивізіоні.

Кореспондент сайту Sport-express.ua Віктор Глухенький вирішив подзвонити Олександру Гвоздику та поцікавитися, чи розпочав він вже підготовку до свого 22-го бою на профі-ринзі й отримав досить цікаву, навіть несподівану, відповідь.

«Бенавідеса у світі боксу називають «монстром». Говорять навіть, що його, ніби, побоюється Сауль Альварес»

– Олександре, як ся маєте і чи вже почали з подвійною силою гамселити грушу, уявляючи перед собою обличчя Девіда Бенавідеса?

– Давайте відразу розпочнемо з конкретики. Ця дата, 15 червня, не підтверджена. У мережі з’явилася ця інформація з датою бою вже давно, але у контракті, котрий я підписав, була інша дата. 

Було дві базові дати шоу в Лас-Вегасі з різницею у два тижні. Одна – в кінці червня, інша на початку липня. Точну дату не називатиму. Не вважаю це робити правильним. Поки.

Олександр Гвоздик та Давид Бенавідес. Колаж: ProBoxing.cz

– Дуже цікаво. Окей. Найголовніше, що бій буде. І суперник незмінний. Кемп стартував?

– До бою ще фактично чотири місяці (якщо це обмовка, то бій все ж буде у липні, – прим. В. Г.). Ще дуже багато часу. Таких тривалих кемпів ніхто не робить. Тому цілеспрямованої підготовки я зі своєю командою ще не починав. Хоча я і так кожного дня займаюся, незалежно від того, коли в мене бій. Інколи тренуюсь навіть два рази на день.

До того, як підписав контракт на бій проти Бенавідеса, я десь місяць займався посилено, спарингував, а зараз взяв невеличку паузу. Мова саме про спаринги. Нині зосередилися на базисі: бігаю та працюю над поліпшенням загальних кондицій, скажімо так. 

Повноцінний кемп планую розпочати приблизно за два з половиною місяці до бою. Можливо, за два, подивимося. 

– Що скажете про опонента? Девід Бенавідес, м’яко кажучи, хлопчина не маленький. І точно куди маститіший за попереднього суперника – Ісаака Родрігеса, якого Ви відправили «відпочивати» вже у другому раунді.

– Так і є. Недарма ж Бенавідеса у світі боксу називають монстром. Говорять навіть, що його, ніби, побоюється сам Сауль «Канело» Альварес. Скоріш за все, останнє твердження – перебільшення, але такі от розмови про Девіда є.

Бенавідес – дуже талановитий боксер, він досі непереможний, двічі чемпіон світу у другій середній вазі. Його досягнення говорять самі за себе. Для мене бій проти Бенавідеса – справді великий виклик.

Стосовно порівняння Бенавідеса та Ісаака Родрігеса, Ви ж розумієте, це навіть смішно :) Його можна порівняти з Артуром Бетербієвим. Бенавідес – реально топовий хлопець. 

«Ні Канело, ні мій промоутер, про «приманку» для Бенавідеса не говорили»

– Девід Бенавідес зараз стрибає на одну категорію догори – з другої середньої у напівважку. Тож обростає м’язами та набирає масу. Наскільки цей фактор Вам на руку?

– Бенавідес дуже великий, реально «суперсередньоваговик», тому… Знаєте, я думаю, що у своїй попередній вазі він затримався виключно через своє бажання боксувати проти Канело. 

Навіть піднявшись у наступну вагову категорію, Бенавідес, я майже впевнений, буде більшим за мене. Девід, як на мене, якщо захоче, то легко зможе боксувати навіть у крузервейті.

Отож про якусь мою перевагу у компоненті ваги говорити не доводиться.

Афіша бою між Бенавідесом і Гвоздиком від WBC.

– Роберт Гарсія, його знаєте особисто, в одному з інтерв’ю сказав, що, мовляв, Вас у бою з Бенавідесом використовують як приманку. Тобто, команда Канело Альвареса, із якою Ви співпрацює, хоче подивитися у цьому протистоянні на свого можливого майбутнього суперника.

– Цілком можливо, що якась доля правди у цих словах є. Зі мною про це ніхто – ні мій промотер, ні Канело – не говорили. Я розглядаю цей бій виключно як мою особисту можливість знову стати чемпіоном світу та претендентом. А що там планують інші, мене це особливо не обходить. Моє завдання досить просте – вийти на ринг та перемогти у цьому бою. Тільки так. 

Якщо ж мій менеджер Едді Рейнозо (він також є тренером та менеджером Канело, – прим. В. Г.) якось хоче через мене перевірити Бенавідеса перед його ймовірним боєм проти Канело, який Девід так хоче і ніяк не може отримати, то – на здоров’я. 

Найголовніше для мене, що особисто мені ніхто ніяких персональних завдань зі сторони не ставить. Типу, «от ти боксуй з ним так і чи от так».

«У Атласа я багато чого навчився. Однак підхід до справи Контрераса на даному етапі кар’єри мені підходить більше»

– Зараз Ви знову тренуєтеся з Марко Контрерасом. Можливо, Вас вже дістали цим питанням, але чому вирішили повернутися саме до цього спеціаліста після роботи з Тедді Атласом?

– Разом з Марко Контрерасом я співпрацював зі свого першого професійного бою. Ще був Роберт Гарсія, Ви згадали про нього. 

З Тедді Атласом я провів всього три бої і повернувся до Марко, тобто до витоків. У Атласа я багато чого навчився. Однак підхід до справи Контрераса на даному етапі кар’єри мені підходить більше – от і все. 

У кемпі з Атласом босом був Тедді, у таборі з Контрерасом навпаки – головний я.

Олександр Гвоздик. Фото: Google

– Вакантний тимчасовий пояс WBC у напівважкому дивізіоні, звісно ж, непоганий приз, скажімо так. Однак не секрет, що Ви вже не один рік прагнете віддати боржок Артуру Бетербієву та забрати у нього свій колишній пасок.Щоб реванш став дійсністю, потрібно не лише Вам перемогти Бенавідеса, а й Бетербієву – Бівола. Бій росіян заплановано на 1 червня.

– Буду вболівати, якщо це можна саме так сказати, за Бетербієва. І вважаю, що він все ж трохи є фаворитом у цьому бою. 

Моє бажання перемоги Бетербієву дуже просто пояснити: я йому програв, а отже його перемога над Біволом, якого всі вважають дуже талановитим і сильним боксером, автоматично підвищує моє резюме. Взагалі ж жодних симпатій чи антипатій до Бетербієва я не відчуваю.