Гвоздик пояснив, хто виграє бій Усик-Ф’юрі: українець знайшов вирішальну ахілесову п’яту в одного з чемпіонів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1477
2 голоси
Гвоздик пояснив, хто виграє бій Усик-Ф’юрі: українець знайшов вирішальну ахілесову п’яту в одного з чемпіонів
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Reuters
Боксер напівважкої ваги Олександр Гвоздик (20-1, 16 КО) дав прогноз на бій між Олександром Усиком (21-0, 14 КО) та Тайсоном Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) за звання абсолюта у хевівейті.

Олександр Гвоздик розповів, чого очікує від поєдинку свого українського земляка Олександра Усика проти британця Тайсона Ф’юрі.

Боксер зізнався, що на початку кар’єри Усика у хевівейті не надто вірив у нього.

«Як тільки Усик перейшов у хевівейт, а Ф'юрі приблизно в цей же час побив Вайлдера, мені здавалося, що Сашку буде дуже складно. І навіть більше. Тоді я не бачив, як взагалі він може перемогти Ф'юрі».

Однак Гвоздик зізнався, що нині його думка змінилася на протилежну.

«Зараз я навіть трохи більше схиляюся на користь Усика. Десь 60/40. Бо я знаю, як він працює. І, тому що я бачу, що водночас із Ф'юрі щось відбувається не те».

На думку українця, психологічна перевага у протистоянні вже на боці Усика. При цьому він помітив, що Ф’юрі має проблеми із менш габаритними суперниками.

«Ігри розуму» від Сашки спрацювали. Думаю, Усик і справді сидить у голові у Ф'юрі. Другий момент у тому, що ще давно у Ф'юрі був невиразний бій з дуже дрібним [191 см] Стівом Каннінгемом».

Гвоздик припустив, що подібні опоненти можуть бути дуже незручними для британця.

«А раптом Ф'юрі, який двічі переміг страшного і величезного панчера Вайлдера, має навичку добре протидіяти ось таким суперникам – великим, сильним і б'ючим? А раптом при цьому його «ахіллесова п'ята» – це такі швидкі, маневрові та невеликі боксери, як Усик?», – заявив Гвоздик в інтерв’ю vRINGe.

  • Нагадаємо, що Ф’юрі зустрічався із Каннінгемом (30-9-1, 13 КО) у квітні 2013 року та нокаутував суперника у сьомому раунді. При цьому Каннінгем зумів відправити майбутнього чемпіона у нокдаун в другому раунді та вів за очками протягом матчу;
  • Володар титулів WBA, WBO та IBF Усик битиметься із чемпіоном WBС Ф’юрі 18 травня;
  • 15 червня Гвоздик протистоятиме американцю Девіду Бенавідесу (28-0, 24 КО) за звання тимчасового чемпіона WBC у напівважкій вазі.