«Це ляпас нашому спорту»: тренер російського чемпіона світу різко відреагував на бій Гвоздика з Бенавідесом

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4643
1 голос
«Це ляпас нашому спорту»: тренер російського чемпіона світу різко відреагував на бій Гвоздика з Бенавідесом
Олександр Гвоздик і Давид Бенавідес. Колаж: WBC
Тренер російського чемпіона WBC, IBF та WBO у напівважкій вазі Артура Бетербієва (20-0, 20 КО) – Джон Скаллі – критично висловився про майбутній бій між українцем Олександром Гвоздиком та американцем Давидом Бенавідесом.

Тренер Артура Бетербієва – Джон Скаллі – негативно сприйняв інформацію про організацію поєдинку між Олександром Гвоздиком (20-1, 16 КО) та Давидом Бенавідесом (28-0, 24 КО) за звання тимчасового чемпіона WBC у напівважкій вазі.

«Призначення одного з цих хлопців тимчасовим чемпіоном – це божевілля. Це той аспект боксу, який я абсолютно ненавиджу. Думаю, багато хто навіть не усвідомлює, що тимчасовий чемпіон взагалі не потрібен. Справжній чемпіон активний і готовий діяти будь-коли. У цьому немає потреби, і це неправильно».

Спеціаліст зазначив, що не визнає переможця дуелі чемпіоном світу.

«Те, що один із цих хлопців згодом назве себе чемпіоном світу за версією WBC, просто шалено, і я відмовляюся їх визнавати. Вони не увійдуть в історію як чемпіони світу в напівважкій вазі, якщо не зможуть якимось перемогти Артура».

Скаллі наполягає, що один з бійців повинен перемогти його підопічного.

«Я сподіваюся, що переможець матиме честь сказати людям, що він не відчує себе чемпіоном, поки не переможе справжнього чемпіона. Інакше, якщо хтось ходитиме з одним із цих поясів і вдаватиме, що він єдиний справжній чемпіон, – це буде ляпас нашому спорту», – заводить слова Скаллі BoxingScene.

  • Зазначимо, що бій Гвоздика проти Бенавідеса за титул тимчасового чемпіона WBC має відбутися у червні або липні;
  • 1 червня Бетербієв битиметься за звання абсолюта із ще одним росіянином – Дмитром Біволом (22-0, 11 КО), який є чемпіоном WBA Super та IBO;
  • У жовтні 2019 року Гвоздик поступився Бетербієву технічним нокаутом у десятому раунді.