Нокаут скасовується: український ексчемпіон світу детально описав бій Усика з Ф’юрі і назвав фаворита поєдинку

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1049
3 голоси
Нокаут скасовується: український ексчемпіон світу детально описав бій Усика з Ф’юрі і назвав фаворита поєдинку
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Колаж: sportBible
Колишній чемпіон світу у напівсередній вазі за версією WBA (2009-2012) В’ячеслав Сенченко поділився очікуваннями від бою між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі за звання абсолюта у хевівейті.

Ексбоксер В’ячеслав Сенченко (37-2, 25 КО) дав прогноз на бій Олександр Усик (21-0, 14 КО) – Тайсон Ф’юрі (34-0-1, 24 КО).

Він вважає, що українець не буде зраджувати своєму звичному стилю ведення бою.

«Усик проведе бій так само як і попередні. Перш за все, як провів бій з Ентоні Джошуа. Він не буде експериментувати з ближньою дистанцією чи своїм стилем. Це буде його звична робота: на ногах, дуже швидкий, рухливий. Хіба що ще більше підніме темп. Чи, нанесе ще більшу кількість ударів».

Експерт відповів й на питання, як діятиме Ф’юрі.

«Він більший. Десь, скоріш за все, доведеться трішки підтискати. Десь спробувати трішки попрацювати в клінчах. Йому потрібно провести бій не класичним боксером, а більш таким… Професійним, таким, який використовує брудний бокс».

Сенченко розповів, що потрібно робити британцю, аби перемогти Усика.

«Його завдання – не намагатися переграти Усика за очками. Не намагатися перебоксувати завдяки антропометрії, довжини рук. Доведеться нав’язувати більш жорсткий та агресивний бокс. Це буде непросто, враховуючи роботу Усика на ногах та в захисті. Він чудово відпрацьовує, не підставляється під удари».

Прогноз колишнього боксера на головний бій 2024 року був наступним:

«Буде важко. Гадаю, що переможе Усик. Скоріш за все, що рішенням суддів».

Наостанок Сенченко поділився думками про те, що може стати вирішальним фактором бою.

«Таймінг та швидкість Усика. Хоча Ф’юрі теж не назвати повільним боксером. Якщо порівнювати його з попереднім суперником – Деніелом Дюбуа, – то Ф’юрі набагато швидший. Якщо порівнювати з Ентоні Джошуа? Ф’юрі теж, напевно, трішки швидший».

На думку експерта, у цьому компоненті перевагу матиме українець.

«Ось ці долі секунди, вміння зіграти на випередження. Ці долі секунди, на які суперник не встигає відреагувати, цей таймінг завдавання ударів у Усика на дуже високому рівні. Гадаю, за таймінгом він буде переважати Ф’юрі», – сказав Сенченко в інтерв’ю НЛПБУ.

  • Через розсічення, отримане Ф’юрі у спарингу, бій між ним та Усиком було перенесено з 17 лютого на 18 травня цього року;
  • Українець володіє титулами WBA, WBO та IBF. В активі Ф’юрі пояс WBС.