«Кличко без свідомості їхав до лікарні»: Красюк розкрив подробиці наймістичнішого бою в кар’єрі українця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
132292
3 голоси
«Кличко без свідомості їхав до лікарні»: Красюк розкрив подробиці наймістичнішого бою в кар’єрі українця
Володимир Кличко у бою з Брюстером. Фото: Getty Images
Менеджер Олександра Усика – Олександр Красюк – пригадав легендарний поєдинок між Володимиром Кличком та американцем Лаймоном Брюстером, що відбувся 10 квітня 2004 року у Лас-Вегасі.

Промоутер Олександра Усика – Олександр Красюк пригадав події поєдинку між Володимиром Кличком (64-5, 54 КО) та Лаймоном Брюстером (35-6, 30 КО), коли українець після вдалих початкових раундів несподівано поступився технічним нокаутом у п’ятій трихвилинці.

Тоді Володимир був відправлений у нокдаун, але зміг дочекатися гонгу, після чого впав. Рефері подивився йому у очі і зупинив бій.

Красюк схильний довіряти інформації ЗМІ, яка тоді повідомляла про навмисне отруєння Кличка перед боєм за вакантний титул WBO.

«Кличко впевнено перемагав у тому поєдинку, однак у який момент просто зникнув із рингу. Залишилося лише виснажене тіло, і він був готовий втратити свідомість. І він втратив свідомість після поєдинку. Кличко без свідомості їхав до лікарні».

Менеджер заявив, що тоді в крові Кличка були виявлені аномально низькі показники глюкози.

«Якщо людина у такому стані потрапляє у лікарню, роблять аналізи. Ті показники глюкози в крові які були… Від удару такого не буде. З цього приводу є конкретно сформована думка, заснована на фактах. Це не теорія для нас, а абсолютна аксіома», – сказав Красюк в інтерв’ю YouTube-каналу SportArena.

  • За кілька днів після бою Кличко знову відвідав лікарню, де повторно здав аналізи. Обстеження не показало жодних ознак анаболічних стероїдів у крові, що спростовувало версію про вживання боксером ефедрину;
  • Тоді з'явилася версія про отруєння українця галоперидолом. Кличко вимагав передати аналізи в Медичному центрі Південної Невади, але з незрозумілих причин пробу А утилізували, а проба B, яка повинна зберігатися протягом багатьох років, зникла;
  • На користь змови говорить також той факт, що котирування на Брюстера за кілька днів до бою впали майже вдвічі;
  • Також члени команди Кличка зазначали, що незадовго до бою камери спостереження зафіксували двох людей, які увійшли до роздягальні українця та залишили її за кілька хвилин;
  • До розслідування дивного двобою під'єдналося навіть ФБР, однак причини поразки так і залишилися нерозкритими;
  • У липні 2007 року Кличко взяв реванш у Брюстера, захистивши титули IBF та IBO. Тоді американець відмовився виходити у ринг після шостого раунду.