Лідерка збірної України відмовилася їхати на чемпіонат Європи-2024: тренер команди пояснив, що трапилося

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
800
0 голосів
Лідерка збірної України відмовилася їхати на чемпіонат Європи-2024: тренер команди пояснив, що трапилося
Юлія Джима. Фото: Getty Images
Юлія Джима вирішила зосередити свої сили на підготовці до чемпіонату світу, тож шостий етап Кубка світу та континентальна першість пройдуть без лідерки збірної України.

Лідерка збірної України з біатлону Юлія Джима пропустить шостий етап Кубка світу в італійському Антгольці та чемпіонат Європи у словацькому Брезно-Осрблі.

За словами головного тренера жіночої національної команди Миколи Зоца, Джима разом зі своїм наставником Урошем Велепцем вирішили зосередитися на підготовці до чемпіонату світу:

«Джима з особистим тренером за таким планом попросили, аби я посприяв їм у його виконанні. Якщо Петренко, Меркушина та Дмитренко пропускають спринт у Рупольдингу, заїжджають на висоту, то Джима не хотіла б їхати на висоту зараз, бере участь на етапі у Рупольдингу.

Потім вона залишається там до 28-го числа, але хоче пропускати чемпіонат Європи й готуватися до чемпіонату світу. Вони з Велепцем так просили, я не проти. Будемо сподіватися, що все буде добре», – сказав Зоц у коментарі Суспільне Спорт.

  • Етап Кубка світу в Антгольці триватиме з 18 по 21 січня, а континентальна першість у Брезно-Осрблі відбудеться з 24 по 28 січня.
  • Чемпіонат світу прийме чеське Нове Место-на-Мораве і він триватиме з 7 по 18 лютого.
  • Тож до світової першості Джима за планом має провести щонайменше дві гонки на етапі Кубка світу в Рупольдингу: естафету 10 січня та спринт 12 січня.
  • Раніше повідомлялося, що Ірина Петренко, Анастасія Меркушина та Христина Дмитренко не змагатимуться у спринті в Рупольдингу, а продовжать підготовку на гірному зборі у Антгольці.