Санітра підсумував старт сезону для чоловічої збірної України: тренер готовий піти з команди

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
316
0 голосів
Санітра підсумував старт сезону для чоловічої збірної України: тренер готовий піти з команди
Юрай Санітра. Фото: Google
Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра заявив, що готовий у разі продовження неуспішного сезону піти з посади наставника синьо-жовтих.

Юрай Санітра оголосив позитивні висновки після першого триместру сезону.

«Повернення Підручного, який показав у всіх стартах топрезультати, що стосується швидкості на трасі. Якщо цю форму втримає, то він — спортсмен топ-20 серед чоловіків, це щось означає. 

З позитиву також можу виділити виступ Тищенка в одиночній змішаній естафеті в Естерсунді, де він теж показав дуже хороший темп і стрільбу. А [п'яте місце] естафети в Гохфільцені було найбільшим позитивом».

Фахівець зізнався, що незадоволений фізичною формою своїх підопічних.

«Незрозуміло, чому так після останнього збору в Контіолахті хлопці просіли фізично, а у зв'язку з цим — і психологічно. Треба нам відпрацювати фізичну роботу, яка поверне нас куди потрібно».

Також наставник заявив, що готовий звільнитися, якщо результати не стануть кращими.

«Якщо не вийде, я не бачу іншого рішення — можу звільнити своє місце, дати його тому, хто може краще працювати. Бо я повністю довіряю спортсменам, довіряю людям. Думаю, що рівень наших тренувань не такий [низький], як показали результати. Треба зібратися, має бути взаєморозуміння спортсменів, тренерів і всіх, хто працює», — сказав Санітра для Суспільне Спорт.

  • Світова першість з біатлону в новому році відбудеться 7-18 лютого. Чемпіонат уперше за 11 років прийматиме чеське Нове Место.
  • Раніше за чемпіонат світу в словацькому Брезно-Осрблі відбудеться континентальна європейська першість. Змагання в п'яти біатлонних дисциплінах триватимуть 24-28 січня.

Коли продовжиться біатлонний сезон 2023/24

  • Кубок світу: Обергоф, 4-7 січня (четвертий етап)
  • Кубок IBU: Мартелл-валь-Мартелло, 4-7 січня (четвертий етап)