«Через це і були промахи»: капітан збірної України з біатлону назвав причину невдачі на гонці переслідування

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
290
0 голосів
«Через це і були промахи»: капітан збірної України з біатлону назвав причину невдачі на гонці переслідування
Дмитро Підручний. Фото: EPA-EFE
Як визнав Дмитро Підручний, невдала стрільба в Ленцерхайде у всіх біатлоністів стала наслідком яскравого сонця у Швейцарії, яке протягом гонки стало сідати.

Капітан збірної України з біатлону Дмитро Підручний підвів риску під персьютом у рамках етапа Кубка світу в швейцарському Ленцерхайде.

За словами біатлоніста, невдала стрільба у нього та його колег стала наслідком метеорологічних умов:

«Гонка була досить динамічною, а може й дається взнаки висота. Сьогодні сонце було дуже яскравим, а під кінець гонки почало заходити, тому, я думаю, через це і були промахи».

Підручний також порівняв гонку переслідування зі спринтом, де він фінішував на 22 місці:

«Сьогодні було трохи важче, ніж учора, та все ж більш-менш нормально. Можна було триматися за суперниками. Але у порівнянні зі вчорашнім днем все ж суттєво важче відчував себе на трасі. Але, в принципі, міг нормально боротися».

Наостанок у коментарі порталу biathlon.com.ua Дмитро прокоментував атмосферу в Швейцарії:

«Тут дуже багато фанатів по трасі, навіть не очікував, що так буде. Така класна атмосфера! Мені взагалі подобається виступати, коли по трасі багато фанатів. Серед них були і наші із прапорами. Дуже приємно, що вони є тут і підтримують нас. Це радує і додає мотивації боротися краще по трасі».

  • Підручний стане єдиним представником збірної України в чоловічому мас-старті Ленцерхайде, який пройде 17 грудня.
  • Участь у мас-старті капітану синьо-жовтих гарантувало потрапляння до залікової зони персьюту, де Дмитро фінішував на 20 місці.