Перший етап Кубку Світу з біатлону: Дериземля відверто проаналізував виступ українців

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
4763
0 голосів
Перший етап Кубку Світу з біатлону: Дериземля відверто проаналізував виступ українців
Андрій Дериземля. Фото: Google
Перший віце-президент Федерації біатлону України Андрій Дериземля чітко розібрав для sport-express.ua підсумки першого етапу Кубку світу в Естерсунді.

Українські біатлоністи виступили на першому етапі Кубку світу з біатлону, який відбувався з 26 листопада по 3 грудня у шведському Естерсунді. На жаль для українських вболівальників, у жодній із гонок наші спортсмени не посіли не те що призові місця, а наближені до них.

Сайт sport-express.ua звернувся до першого віце-президента Федерації біатлону України, видатного українського біатлоніста Андрія Дериземлі із проханням поділитися враженнями від першого етапу Кубку світу. 

«Чоловічій збірній треба розбігатися, а от жіночій…»

– Враження, як віце-президента Федерації, такі ‒ звичайно, хотілося б кращого результату. Але, як колишній спортсмен, я розумію, що тренери можуть відповісти на це запитання більш детально, оскільки вони готували команди та розуміють, коли спортсмени вийдуть на пік форми. А загалом, хотілося б побачити кращий результат у наступних змаганнях. Сподіваюся, задумки тренерів будуть втілені у життя.

 Чого не вистачило нашій команді, щоб посісти вищі місця?

– Тут треба дивитися індивідуально. Якщо говорити про чоловічу команду, то хлопці проробили великий об’єм роботи, але певне, потрібен час, щоб розбігтися. Думаю, з часом результати будуть покращуватися. На мою думку, чоловічій команді не вистачає саме ходу на дистанції. Щодо жіночої команди, то не вистачає і стрільби, і ходу на дистанції. Це такий компонент, над яким треба постійно працювати.

«Ніхто не працюватиме за спортсмена на вогневих рубежах»

 Вболівальники переживають, що цього сезону знову буде багато розмов про вихід на пік форми, а коли цей момент підійде, цього знову не станеться з якихось причин. Скільки часу, на вашу думку, потрібно нашим біатлоністам, аби вийти на пік форми?

– Якщо відверто, то я розумію тренерів. На жаль, та невелика кількість спортсменів, які є в наявності, ті умови, в яких ми змушені готуватися, наштовхують на думку, що складно показати хороший результат ось так одразу. 

У жіночій команді то травми, то ще щось. Я розумію, що вболівальники хочуть результатів, але якби у нас по 100 спортсменів стартувало, то можна було б вибрати серед них найкращих. Однак у нас немає такої великої обойми. Або були б спортсмени, які реально могли б показати високий результат при планах тренерів, але це складно. Працюємо із тими спортсменами, які є.

Ротації, звісно ж, потрохи відбуватимуться. Після перших стартів зроблять висновки і тренери, і самі спортсмени. Звісно ж, тренують тренери, а спортсмени і спортсменки мають виконувати поставленні завдання, але ж якщо говорити про самі змагання, то ніхто не працюватиме за спортсмена на вогневих рубежах. Великий вплив має психологія, а також фізична форма спортсменів та спортсменок, в яких вони умовах готувалися до змагань.