Україна стартувала на першому етапі Кубку світу з біатлону 23/24: підсумки гонки у одиночній змішаній естафеті

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1407
0 голосів
Україна стартувала на першому етапі Кубку світу з біатлону 23/24: підсумки гонки у одиночній змішаній естафеті
Артем Тищенко. Фото: Getty Images
Гарна стрільба Артема Тищенка давала надію на першу медаль у новому біатлонному сезоні, але Анастасія Меркушина не змогла впоратися з останнім вогневим рубежем.

25 листопада офіційно розпочався біатлонний сезон 2023/2024 змішаною одиночною естафетою на етапі Кубка світу в шведському Естерсунді.

Збірну України у даній дисципліні представляли Артем Тищенко і Анастасія Меркушина. Тищенко гарно стартував, ідеально відстрілявшись на обох стартових вогневих рубежах та закріпившись у зоні лідерів.

Після виходу на дистанцію Меркушиної збірна України дещо випала з зони лідерів, на що також вплинула не зовсім точна стрільба Анастасії.

Третій вогневий рубіж Тищенко знову закрив на п'ять з п'яти, а ось на четвертому Артему довелося використати один додатковий патрон.

Свою третю стрільбу Меркушина почала з похибки, але додатковим патроном змогла виправити становище. Власне, як і на четвертому етапі, але Меркушина лише третім патроном змогла влучити в першу мішень.

Дана затримка Анастасії значно відкинула синьо-жовтих від п'єдесталу пошани і в підсумку збірна України фінішувала десятою.

Біатлон. Кубок світу. Перший етап (Естерсунд, Швеція). Одиночна змішана естафета.

1. Швеція (0+8) – 37:46.9
2. Норвегія (0+6) – +6,8
3. Франція (2+12) – +42.2
4. Словенія (0+5) – +47,4
5. Австрія (0+10) – +56,9
...
10. Україна (0+7) – +1:21.3

  • 25 листопада також відбулася змішана естафета за участі Артема Прими, Антона Дудченка, Ірини Петренко та Христини Дмитренко.
  • 30 листопада розпочнеться Кубок IBU етапом у фінському Контіолахті.