Другий українець в команді: клуб НБА може зробити пропозицію по відомому гравцю

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
377
0 голосів
Другий українець в команді: клуб НБА може зробити пропозицію по відомому гравцю
Олексій Лень. Фото: НБА
Проблеми з травмами в окремих баскетболістів можуть змусити Нью-Йорк Нікс на наступному драфті підписати Олексія Леня в компанію до Дмитра Скапінцева.

Дмитро Скапінцев нещодавно підписав двосторонню угоду з Нью-Йорк Нікс, але не виключено, що центровий стане не єдиним українцем у складі «нікс» на поточну кампанію НБА.

Надовго вилетів Мітчелл Робінсон, проблеми зі здоров'ям у Джеріко Сімса. Недостачу в складі намагалися виправити підписаннями Таджа Гібсона, та, власне, Скапінцева, але програш Мілуокі Бакс (111:130) показав, що цього недостатньо.

Тому, володіючи правами вибору в перших двох раундах драфту, видання Yahoo Sports припускає, що «нікс» можуть зробити пропозицію українцю за паспортом та гравцю Сакраменто Кінгз Олексію Леню або українцю за походженням та центровому Юти Джаз Келлі Олійнику.

  • Втім, нині сам центровий збірної України не виступає за свій клуб з середини листопада через травму щиколотки.
  • Наразі Лень вже завершив відновлення від ушкодження, але матчі проти Фінікс Санс (120:105) та Міннесоти Тімбервулвз (98:110) 23 та 24 грудня пройшли без участі Олексія.
  • В поточній кампанії НБА українець зіграв у шести матчах Сакраменто, у яких заробляв 2.5 очка, виконував 0.8 передач та збирав 2.7 підбирань за 6.8 хвилин в середньому.