Українському баскетболісту загрожує десять років позбавлення волі: він працює на окупантів

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
591
0 голосів
Українському баскетболісту загрожує десять років позбавлення волі: він працює на окупантів
Андрій Відясов у складі БК Маріуполь. Фото: Google
Колишньому гравцеві баскетбольного клубу Маріуполь Андрію Відясову висунули підозру в колабораційній діяльності на тимчасово окупованій росією території.

Колишній баскетболіст МБК Маріуполь Андрій Відясов отримав підозру у співпраці з ворогом від Донецької обласної прокуратури у колабораційній діяльності. Про це повідомляє Tribuna

За даними слідства, у травні 2022 року Відясов обійняв посаду «завідувача організаційно-протокольного сектору відділу з питань внутрішньої політики адміністрації м. Маріуполя».

Він займався організацією взаємодії між «адміністрацією» з незаконними політичними партіями. Також керує підготовкою до перепису населення.

Зараз Відясов перебуває в розшуку. Стосовно чоловіка здійснюється досудове розслідування слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимально йому загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна.

  • Відзначимо, що баскетболіст грав у Вищій лізі України в сезоні 2015/16, у 2016 році став чемпіоном студентської ліги ФБУ у складі команди запорізького КПІ.