«БК Рівне не міг дозволити собі українців»: президент клубу дав характеристику американським новачкам

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
678
0 голосів
«БК Рівне не міг дозволити собі українців»: президент клубу дав характеристику американським новачкам
Трентон Клейтон та Ілайджа Джойнер. Фото: Суспільне Рівне
Американські новачки БК Рівне Трентон Клейтон та Ілайджа Джойнер напередодні старту нового сезону Суперліги розповіли про свою адаптацію у новому колективі. Також щодо їхньої готовності допомогти команді вже незабаром висловилися головний тренер Михайло Переверзій та президент Сергія Ліщук.

Новачки БК Рівне американці Трентон Клейтон та Ілайджа Джойнер, які буквально нещодавно доєдналися до команди, поділилися своїми враженнями від нового колективу.

В інтерв’ю Суспільному вони розповіли про адаптацію в Україні.

Джойнер зазначив, що задоволений першими днями, проведеними в команді.

«Мені подобаються ці хлопці. Ми можемо комунікувати, говорити один з одним. Вони розповідають мені, що тут навколо відбувається. Мені комфортно. Я відчуваю, що в нас вийде гарна командна хімія, щоб мати її в сезоні».

Клейтон назвав свою мету на сезон та розповів, наскільки важко психологічно йому буде грати без вболівальників в умовах воєнного стану в Україні.

«Моя мета – виграти багато ігор цього сезону і зробити історію з цим клубом. Вболівальники допомагають виграти, але я мушу бути ментально сильним, старатися виграти ігри й без них. Усі ми професіонали, тому ми повинні робити все необхідне».

Президент клубу Сергій Ліщук пояснив мотивацію запрошення легіонерів у настільки важкий час для України.

«Хотілось би, звичайно, грати з нашими українськими гравцями, але їх дуже мало кваліфікованих. Скажімо так: цінова політика в них така, що ми собі дозволити такого не могли. Тобто вирішили дивитися на американців. По ціновій політиці нас вони влаштовують і по своїх якостях так само».

Головний тренер команди Михайло Переверзій сподівається, що новачки допоможуть команді вже в перших офіційних матчах.

«Хлопці тільки приїхали й ще не дуже адаптувалися, акліматизацію не пройшли, а на перших турах 6, 7, 8 жовтня, я думаю, ми вже будемо бачити цей результат».

Зазначимо, що найближчий матч у БК Рівне запланований на 6 жовтня. Команда зіграє проти Старого Луцька.