Лень запалив у матчі за Сакраменто: центровий збірної України став найрезультативнішим у своїй команді

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
69
1 голос
Лень запалив у матчі за Сакраменто: центровий збірної України став найрезультативнішим у своїй команді
Олексій Лень. Фото: Google
Відомий український баскетболіст Олексій Лень став найрезультативнішим гравцем Сакраменто Кінгз у передсезонному матчі з Портленд Трейл Блейзерс (85:105).

Олексій Лень, який виступає на позиції центрового у збірній України, продовжив контракт із Сакраменто та залишився в команді НБА на сезон 2024/25. Наш співвітчизник у грі проти Портленда показав, що керівництво його команди недарма пролонгувало з ним угоду – український баскетболіст заробив 13 очок та став найрезультативнішим у Сакраменто у предсезонні.

Окрім набраних очок, Лень виконав два підбирання у нападі та три у захисті. Також українець три рази втратив м'яч.

🔥 Читайте також: Михайлюк успішно дебютував за Юту: українець став одним із найкращих в команді НБА

Бомбардирські навички Леня у цій грі не допомогли його команді здобути позитивний результат – поразка з рахунком 85:105.

Відзначимо, що у передсезонній підготовці Лень у складі Кінгз провів вже три матчі: у першому поєдинку проти Голден Стейт набрав десять очок, а у матчі-відповіді — нуль. В обох каліфорнійці зазнали поразки.

  • Нагадаємо, що Олексій виступає в НБА з 2013 року, коли Фінікс Санз обрали його у першому раунді драфту під п'ятим номером.
  • Окрім Фінікс Санз, українець також грав за Атланту Гоукс, Торонто Репторс та Вашингтон Візардз. 
  • У попередньому сезоні НБА Лень зіграв у 48 матчах сезону 2023/24. У середньому центровий проводив на майданчику 9.3 хвилини, приносив Сакраменто 2.5 очка та робив 2.7 підбирання.
  • Кінгз у попередньому сезоні не змогли пробитись в плейоф, зазнавши поразки у фінальному матчі плейін проти Нью-Орлеан Пеліканс.