«Боротимемося за друге місце»: тренер збірної України назвав головного фаворита у групі відбору на Євробаскет

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1511
0 голосів
«Боротимемося за друге місце»: тренер збірної України назвав головного фаворита у групі відбору на Євробаскет
Євген Мурзін. Фото: Google
Головний тренер жіночої збірної України Євген Мурзін прокоментував результати жеребкування кваліфікації до Євробаскету 2025 року. Головними фаворитками групи G спеціаліст вважає сербок.

Євген Мурзін запевняє, що легких суперників на стадії квадіфікації до Євробаскету вже давно немає. Тож, потрапляння в компанію до національних команд Сербії, Португалії та Північної Македонії, вважає не найгіршим варіантом.

«З першої корзини нам могли попастися чемпіонки Європи Бельгія, Іспанія та Франція, які представлення не потребують. Випала Сербія, значить будемо грати з Сербією. 

Думаю, сербки будуть фаворитом нашої групи, а ось за друге місце боротимемося ми, Португалія та й Північну Македонію не варто списувати. Португалія має гарну молодь, але у нас більш досвідчена команда», – наводить слова Мурзіна пресслужба ФБУ.

  • На жіночий Євробаскет-2025 вийдуть вісім переможців груп, а також чотири кращих збірних, що посядуть другі місця в кваліфікації.
  • Перші матчі відбору жіноча збірна України, якою керує досвідчений Євген Мурзін, проведе дев'ятого та 12 листопада цього року. Кожна збірна проведе по дві гри в кожному вікні.
  • Кваліфікація на ЧЄ проходитиме 9-12 листопада 2023 року, 7-10 листопада 2024 року, а також 6-9 лютого 2025 року.