ФІБА оновила світовий рейтинг: яке місце посідає збірна України з баскетболу

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
181
1 голос
ФІБА оновила світовий рейтинг: яке місце посідає збірна України з баскетболу
Збірна України з баскетболу. Фото: Google
Міжнародна федерація баскетболу після завершення Олімпійських ігор-2024 опублікувала оновлений рейтинг FIBA. Відомо, яке місце займає збірна України.

Збірна України з баскетболу залишилася на 36-му місці у рейтингу ФІБА. Про це повідомила пресслужба Міжнародної федерації баскетболу.

Лідером престижного рейтингу є збірна США, яка також тріумфувала на Олімпійських іграх у Парижі, обігравши у фіналі французів з рахунком 98:87.

Національна команда Сербії завдяки третьому місці на Олімпіаді (перемога над Німеччиною з рахунком 93:83) піднялася на дві позиції і тепер посідає друге місце.

Збірна Німеччини замкнула топ-3 рейтингу. Команда Франції, яка здобула срібні нагороди ОІ-2024, покращила своє місце на два пункти та тепер йде на четвертій сходинці світового рейтингу.

До топ-5 найкращих також потрапила збірна Канади, яка вилетіла в 1/4 фіналу Олімпіади, але піднялася на дві позиції.

  • США здобули п’яту поспіль перемогу на Олімпійських іграх. Востаннє вони залишались без золотих медалей ще в Афінах-2004.
  • Це вже 17-те золото Олімпіади в історії американців. Окрім американців, на цих змаганнях тріумфували лише СРСР (дві перемоги), Югославія та Аргентина (по одному тріумфу).