Син Кличка дебютував за збірну України (U-20): як себе проявив юний баскетболіст

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
913
2 голоси
Син Кличка дебютував за збірну України (U-20): як себе проявив юний баскетболіст
Максим Кличко. Фото: Google
Максим Кличко, син Віталія Кличка, майже зробив дабл-дабл за юнацьку збірну Україну в першій грі на Євро-2024 з баскетболу у дивізіоні В.

Максим Кличко, син мера Києва та колишнього чемпіона світу з боксу Віталія Кличка, потрапив до розширеного складу молодіжної збірної України з баскетболу на підготовку до чемпіонату Європи U-20.

Українська національна команда до 20 років сьогодні, 12 липня, стартувала на Євро у дивізіоні В. У першому поєдинку українці розгромили команду Вірменії з рахунком 93:60.

Максим Кличко, син Віталія, замінив на старті зустрічі травмованого Назарія Кулішенка і зупинився за два кроки від дабл-даблу: набрав 11 очок та здійснив вісім підбирань.

Головний тренер команди Валерій Плеханов відзначив гру юного баскетболіста:

«Кличко не просто так потрапив до складу. У нас були гравці дуже відомі на цій позиції. Через пошкодження табір покинув Владислав Семирич, який грав останній сезон в "Монако". Але в конкуренції з тим-таки Іваном Токовенком – було ясно, це дуже суттєва річ.

Те, що Кличко виборов своє місце законно – він це довів. І я радий, що він показав себе проти Вірменії. Ще не в повній красі, але, як на мене, непогано», – сказав Плеханов в коментарі для Суспільне Спорт.

  • Син мера Києва та за сумісництвом колишнього чемпіона світу з боксу Віталія Кличка грає на позиції центрового, має зріст 218 см, в минулому році виступав у США в складі команди Taft School.
  • Зазначимо, що Кличко-старший був чемпіоном світу за версіями WBO (1999-2000), The Ring (2004-2005) та WBC (2004-2005, 2008-2013).