Українська команда припиняє виступи в європейських турнірах: клуб чітко пояснив своє безкомпромісне рішення

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
6207
6 голосів
Українська команда припиняє виступи в європейських турнірах: клуб чітко пояснив своє безкомпромісне рішення
Гравці Прометея. Фото: БК Прометей
Прометей не гратиме на міжнародній арені в баскетбольному сезоні 2024/25. Клуб планує зосередитися на внутрішніх українських змаганнях у новій кампанії.

Прометей не братиме участь у міжнародних змаганнях у наступному сезоні 2024/25.

Про це повідомила пресслужба слобожанців зазначивши, що баскетболісти головної команди, яка протягом двох попередніх сезонів базувалася в латвійській Ризі, «відкриті до пропозицій інших команд».

«Наші пріоритети сьогодні – це Україна, підтримка наших ЗСУ і перемога. Саме тому було прийнято рішення зосередитися на українському складі команди, який цьогоріч продемонстрував високі результати. Ми готові до нового сезону в Україні», – йдеться у заяві клубу.

Очікується, що з нового сезону Прометей гратиме в Суперлізі. У кампанії 2023/24 Прометей був представлений на рівні другого дивізіону, впевнено здобувши титул Вищої ліги без жодної поразки.

Також команда дісталася фіналу Кубка України, де програла Дніпру (64:65).

  • Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення головна команда Прометею виступала в Латвійсько-естонській лізі, де здобула два титули поспіль.
  • Паралельно Прометей представляв Україну в Єврокубку, в якому повторив національний рекорд з виходом до півфіналу 2023 року.
  • В цьому сезоні Єврокубку Прометей дійшов до чвертьфіналу.