Українець виграв конкурс данків у Японії та заробив солідні призові: відео неймовірних трюків

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
95
1 голос
Українець виграв конкурс данків у Японії та заробив солідні призові: відео неймовірних трюків
Вадим «Miller» Поддубченко. Фото: ФБУ
Чемпіон світу-2019, а також срібний та бронзовий призер світових першостей у данк-контестах українець Вадим «Miller» Поддубченко виграв конкурс на Мастерсі 3х3 в Уцономії.

Вадим «Miller» Поддубченко став переможцем конкурсу данків на першому в сезоні Мастерсі FIBA 3x3 World Tour Utsunomiya Opener 2024, що пройшов у Японії.

Суперниками нашого співвітчизника були не менш знані данкери Густаво Хаакін з Бразилії та японець Фуджівара Кохсуке.

Поддубченко зумів вдало виконати всі п’ять своїх спроб, набравши 86 балів в кваліфікації, і 59 з 60 балів у фінальному раунді, до якого пройшов разом з Густаво Хаакіном.

За перемогу в японській Уцономії «Miller» отримав чек на чотири тисячі доларів США.

  • Вадим Піддубченко став бронзовим призером слем-данк контесту на чемпіонаті світу з баскетболу 3х3 2017 року, який проходив у французькому місті Нант.
  • У півфіналі змагань Вадим лише в серії додаткових раундів поступився поляку Рафалу Ліпінскі, який у підсумку виборов золото. 
  • Також у 2017-му Поддубченко виграв конкурс по кидках зверху на чемпіонаті Європи з баскетболу 3х3, який відбувався в Амстердамі.
  • У 2018-му українець став переможцем фінального етапу FIBA 3x3 World Tour, який проходив у Пекіні (Китай), а у 2019-му чемпіоном світу.