Провал збірної України на жіночому Євро 3х3 з баскетболу: українки зазнали двох поразок у двох матчах

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
308
0 голосів
Провал збірної України на жіночому Євро 3х3 з баскетболу: українки зазнали двох поразок у двох матчах
Національна жіноча збірна України з баскетболу 3х3. Фото: ФБУ
Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 не вийшла до плей-оф на Євро, що проходить у Єрусалімі, за результатами групового раунду турніру.

Україна пройшла до фінальної частини Євро за результатами кваліфікації. У червні українки здобули чотири перемоги, завдяки чому відібралися на континентальну першість.

На Євро Україна відправилася у складі чотирьох баскетболісток: Кристини Філевич, Тетяни Юркевічус, Анжеліки Ляшко та Вероніки Космач.

Турнір був одним з шляхів відбору на олімпійський кваліфікаційний турнір. Для цього українкам потрібно було стати переможницями, щоб продовжити відбір на Ігри у Парижі.

Формат Євро 3х3 з баскетболу передбачав, що до плей-оф проходили по дві найкращі збірні. Таким чином, українкам потрібно було здобути мінімум одну перемогу, щоб мати шанси на прохід до наступного раунду.

Проте обидва матчі на Євро 3х3 з баскетболу українки програли. Спершу вони з розгромним рахунком поступилися 10:19 Франції, після чого з результатом 17:21 програли Чехії.

  • Україна зберігає шанси відібратися на Олімпіаду у жіночому турнірі з баскетболу 3х3, оскільки відбір на Ігри у Парижі проходитиме ще на двох турнірах.
  • Найкращим результатом української команди на Євро 3х3 залишається «бронза» у 2018 році.
  • Для жіночої збірної України з баскетболу 3х3 – це була шоста участь у фінальній частині Євро (загалом турнір проходить удев'яте).