«Не вийшло виграти турнір»: капітан збірної України підсумував пре-кваліфікацію Олімпійських ігор

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
799
0 голосів
«Не вийшло виграти турнір»: капітан збірної України підсумував пре-кваліфікацію Олімпійських ігор
Денис Лукашов. Фото: ФБУ
Один із лідерів збірної України з баскетболу Денис Лукашов залишився задоволеним прекваліфікаційним олімпійським турніром у Стамбулі у виконанні синьо-жовтої команди.

Розігруючий захисник збірної України з баскетболу Денис Лукашов, який пропустив прекваліфікаційний олімпійський турнір у Стамбулі через ушкодження, розповів, як проходить його відновлення.

За словами Лукашова, повернення до гри проходить добре:

«На даний момент я продовжую відновлення, в цьому мені допомагає Прометей. Я працюю вже четвертий місяць у тренажерному залі за програмою нашого тренера з фізпідготовки. Усе йде добре, останні два тижні бігаю на доріжці, єдине, що в мене вже не вистачає терпіння скоріше почати тренуватися з усіма».

Також один із лідерів збірної поділився враженнями від прекваліфікаційного олімпійського турніру в Стамбулі, де збірна України дійшла до півфіналу:

«Я вважаю, що з огляду на новий тренерський штаб та відсутність деяких гравців збірна проявила себе добре. Було не так багато часу на підготовку, тому її довелося форсувати. Я спілкувався з хлопцями, їм було дуже важко, але, як ми бачимо, довгі та інтенсивні тренування пішли на користь команді».

На думку Лукашова, збірна має велике майбутнє:

«Прикро, що не вийшло виграти цей турнір. Загальна картина була гідною і ми показали потенціал, а також те, що з такою дисципліною і самовіддачею можна виконувати поставлені завдання, але в наступних матчах хотілося б бачити більш повноцінний склад збірної України».

Наостанок у інтерв’ю пресслужбі Федерації баскетболу України Денис передав вітання колегам по збірній, які мають ушкодження:

«І звичайно, бажаю всім травмованим якнайшвидшого відновлення, особливо Сергію Павлову та Славі Кравцову, у яких були складні операції».

  • Лукашов зазнав ушкодження в квітні 2023 року у складі Прометею під час матчу півфіналу Латвійсько-естонської баскетбольної ліги проти Тарту (89:67).
  • Нині команда з Дніпра через пропуск минулого сезону Суперліги готується до виступів рівнем нижче – у Вищій лізі України.
  • Попри це, Прометей завдяки перемозі в балтійській лізі зіграє у Єврокубку.