«Вони боялися їхати»: головний тренер БК Запоріжжя розповів про проблеми з комплектацією команди

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
195
0 голосів
«Вони боялися їхати»: головний тренер БК Запоріжжя розповів про проблеми з комплектацією команди
Валерій Плеханов. Фото: Google
Новий головний тренер Запоріжжя Валерій Плеханов розповів про мотиви свого повернення до добре відомого клубу та очікування від нового сезону Суперліги.

Запоріжжя для Валерія Плеханова є майже рідним містом, тому отримавши пропозицію знову попрацювати з місцевим БК фахівець майже одразу погодився, хоч мав й інші  варіанти розвитку кар’єрию

«Після того, як я покинув Будівельник, я вирішив поїхати до Німеччини. Мені надходило кілька пропозицій від клубів, найцікавіші були з Польщі та Кіпру.

Але я провів цілий рік без родини, поза межами України, все це сильно позначилося на моєму психологічному стані. Тому в якийсь момент я прийняв рішення, що хочу повернутися в Україну».

Робота в Запоріжжі буде непростою, але Плеханов готовий до викликів та труднощів. Головною ж проблемою міжсезоння була комплектація команди. І мова не лише про підписання якісних легіонерів.

«Після невдалого минулого сезону є реваншистські настрої повернутися.

Такого важкого процесу комплектації у мене ще не було. Ми кликали багатьох українських гравців. Всі готові були працювати зі мною, але ніхто не хотів їхати у Запоріжжя. Вони боялися, всі знають, що Запоріжжя – прифронтове місто, тут справді дуже важко», – розповів Плеханов в інтерв’ю Sport.ua.

  • В минулому сезоні Валерій Плеханов працював головним тренером збірної України U-18 та очолював перший склад київського Будівельника, що брав участь у Кубку Європи ФІБА.
  • Плеханов вже працював у Запоріжжі. В 2017 році він вже очолював клуб, завоювавши разом з ним бронзові нагороди Суперліги 2018/2019. 
  • В сезоні 2020/2021 з Плехановим на тренерському містку Запоріжжя здобуло срібні медалі чемпіонату України сезону. До сих пір, це найвище досягнення в історії клубу.