Підготовка до відбору Євро: головний тренер збірної України назвав лідера команди

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
180
1 голос
Підготовка до відбору Євро: головний тренер збірної України назвав лідера команди
Віталій Степановський. Фото: ФБУ
Головний тренер національної збірної України Віталій Степановський прокоментував хід підготовки до першого матчу кваліфікації Євробаскету-2025 проти команди Словенії.

Віталій Степановський розповів, що попри низку травм серед лідерів збірної України, мікроклімат у таборі синьо-жовтих панує хороший і всі гравці працюють з подвійною енергією та знаходяться в бойовому фізичному стані. 

Також наставник нашої головної команди озвучив за рахунок чого його підопічні зможуть здолати міцну Словенію у першому матчі відбору, виокремивши лідера команди-суперниці.

«Маємо агресивно зіграти в захисті. У словенців дуже багато шутерів і насамперед з Препелічем та Блажичем ми маємо бути дуже уважними. Важливо відчути гру та ускладнити всі атаки, які будуть від них. 

У словенців є ще дуже досвідчений гравець Майк Тобі. Ми маємо дуже добре захищатися проти них на пік-н-роллі та проти гравців без м’яча. Тож, дуже важливо захиститися і зі свого боку зіграти у швидкий баскетбол».

Озвучив Степановський і прізвище лідера збірної України в її нинішньому складі.

«Ветеран в команді тепер наш капітан Артем Пустовий — він взяв на себе цю роль», –  розповів Степановський в інтерв'ю пресслужбі ФБУ.

Нагадаємо, що національна збірна України стартує у відборі на Євробаскет двома матчами у поточному місяці: 

  • 22 лютого синьо-жовті зіграють проти Словенії на виїзді
  • 25 лютого проти Португалії на номінально домашньому паркеті в столиці Латвії Ризі.
  • Окрім Словенії та Португалії, суперником України в квартеті А буде команда Ізраїлю.
  • Відповідно до формату, три команди, які посядуть найвищі місця в кожній групі, за винятком квартетів, до яких входять співгосподарі Євробаскету-2025 (Кіпр, Фінляндія, Польща та Латвія), вийдуть у фінальний раунд.
  • У групах, до складу яких входитимуть країни-господарі, право на участь у Євробаскеті отримають господар та дві інші команди, які посіли найвищі місця.