Збірна України отримала підсилення напередодні матчів відбору Євро: основний форвард відновився після травми

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
191
0 голосів
Збірна України отримала підсилення напередодні матчів відбору Євро: основний форвард відновився після травми
Андрій Войналович. Фото: Google
Форвард збірної України Андрій Войналович повернувся на майданчик після травми п'ясткової кістки. Українець вже зіграв у чемпіонаті Польщі за Шльонськ.

Андрій Войналович повністю відновився після травми і напередодні зіграв у польському чемпіонаті проти Любліна, допомігши своєму Шльонську здобути дуже непросту перемогу над опонетами (97:95).

Українець отримав понад 23 хвилини ігрового часу на майданчику, за які встиг набрати три очки, зробити одне підбирання та виконати три результативні передачі.

Матч проти Любліна став для команди Войналовича останнім перед міжнародною паузи на ігри збірних.

У Федерації баскетболу України підтвердили, що очікують на прибуття Андрія до збірної вже наприкінці тижня.

Зазначимо, що Войналович є одним з шести форвардів у розширеному складі збірної України на перше відбіркове вікно Євробаскету-2025 у лютому.

Також виклик до лав збірної отримали представники Прометея Олександр Липовий, Іван Ткаченко та В'ячеслав Бобров, гравець румунської Крайови Павло Крутоус та один з лідерів Дніпра Володимир Конєв.

  • У серпні 2023 року Войналович узяв участь в усіх чотирьох поєдинках України в попередньому олімпійському відборі. На майданчику він проводив не менше 33 хвилин і в середньому набирав 9.3 очка.
  • Впродовж першого відбіркового вікна Україна до кінця місяця проведе два поєдинки: проти Словенії та Португалії. Матчі заплановано на 22 та 25 лютого відповідно.
  • Номінально домашню зустріч проти португальців команда Віталія Степановського гратиме у столиці Латвії Ризі.
  • Для виходу на Євробаскет-2025 збірна Україна має посісти одне з трьох перших місць у групі з чотирьох команд за підсумками шести турів. Відбірковий цикл триватиме до лютого 2025 року.