Інші

Кузубов потиснув руку росіянину після перемоги на турнірі Grand Swiss: Федерація шахів України відреагувала

Віктор Глухенький
Переглядів 610
0 голосів
Фото: Google
Український шахіст Юрій Кузубов потиснув руку росіянину Владиславу Артем’єву на турнірі Grand Swiss. ФШУ блискавично зробила заяву щодо участі українських шахістів у міжнародних змаганнях.

Юрій Кузубов двічі потиснув руку росіянину Владиславу Артем’єву: перед початком і після закінчення партії сьомого туру на турнірі Grand Swiss. Українець грав білими фігурами і виграв

Зробив це наш співвітчизник незважаючи на те, що Федерація шахів України наполегливо рекомендувала членам ФШУ утриматися від рукостискань з росіянами.

Зважаючи на інцидент, ФШУ повторно нагадала всіх вітчизняним гросмейстерам правила поведінки з представниками РФ на міжнародних турнірах, зробивши офіційну заяву.

▶️ Рукостискання Кузубова та Артем’єва дивіться за ПОСИЛАННЯМ

«Федерація шахів України нагадує своїм членам, що відповідно до Правил ФІДЕ рукостискання під час партій не є обов’язковими.

Під час виступів на медійних заходах, у публічному просторі та в соціальних мережах інформувати та нагадувати світовій спільноті про те, що: триває війна, яку ведуть проти України та її народу росія і білорусь; при цьому велика кількість росіян і білорусів, зокрема, й шахісти, або підтримують владу своїх країн, або мовчи спостерігають за вбивствами та геноцидом українців», – зокрема йдеться в повідомленні.

  • Росіяни виступають на турнірі Grand Swiss під прапором ФІДЕ.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн