Інші

Збірна України не братиме участь у чемпіонаті світу з дзюдо серед юніорів: відома причина такого рішення

Віктор Глухенький
Переглядів 795
0 голосів
Єлизавета Литвиненко (ліворуч) з японкою Сугімурі у поєдинку за «бронзу» на турнірі в Австрії. Фото: Федерація дзюдо Дніпропетровщини
Українці не поїдуть на світову першість у Португалію, але продовжать підготовку до чемпіонату Європи. Про це повідомив президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк.

Там де є піданні путіна, там українців бути не може.

Збірна України з дзюдо серед юніорів не братиме участь у чемпіонаті світу (до 21 року) саме через допуск до цих змагань росіян. Про це повідомив президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк.

«Поки в Україні йде війна, поки щодня гинуть люди, поки ворог постійно обстрілює лікарні, школи, магазини, руйнує міста та села. Командам країн-агресорок не місце в світовому спорті.

Дзюдо нас вчить поважати суперника та демонструвати цю повагу на татамі. Та в наших реаліях це неможливо. А вся ця історія з "нейтральними" атлетами – просто якийсь фейк», – сказав  Кошляк в інтерв’ю «Суспільне спорт».

  • Юніорський ЧС-2023 з дзюдо відбудеться у португальському Одівелаші з 4 по 8 жовтня. 
  • Наприкінці квітня 2023 року Міжнародна федерація дзюдо (IJF) оголосила про повернення спортсменів з Росії та Білорусі до змагань. Їм дозволили взяти участь у чемпіонаті світу у нейтральному статусі. 
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн