Інші

Бронзовий призер ЧС з боротьби Фільчаков відмовився робити спільне фото з росіянином: відверта заява українця

Євген Чепур
Переглядів 1427
0 голосів
Ярослав Фільчаков. Фото: Google
Призер чемпіонату світу в Белграді Ярослав Фільчаков відмовився робити спільне фото з пʼєдесталу нагородження разом з росіянином Ауесом Гонібовим, який також здобув бронзову медаль.

Ярослав Фільчаков здобув бронзову нагороду на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби у Белграді, перемігши представника Молдови Міхаіла Браду. 

Також бронзу в цій категорії здобув росіянин Ауес Гонібов, який виступає під нейтральним прапором. Представник країни-терориста переміг турка Бурхана Акбудака.

Наш борець відмовився фотографуватися з росіянином і заявив журналістам, що путінські війська знищують Україну.

«Фільчаков заявив журналістам, що сьогодні в Україні від рук путінських вбивць гинуть невинні діти, жінки, літні люди. Під обстрілами знищено цілі квартали, школи, лікарні, спортивні установи».

Також Фільчаков спілкувався тільки на українській мові.

«Будинок його батьків в Балаклії, звідки він родом, зруйновано. Дім його дружини також. На запитання журналістів російською, українець почав відповідати рідною мовою і репортери забралися геть», — повідомляє Федерація греко-римської боротьби.

  • Фільчаков - борець греко-римського стилю, призер чемпіонату світу 2022 року, призер чемпіонату Європи 2023 року і призер молодіжних чемпіонатів Європи 2016 і 2018 років.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн