Інші

Пономарьов розповів про російських шахістів на змаганнях: «Якщо ти з росії, ФІДЕ тобі в усьому йде назустріч»

Дмитро Чорнобай
Переглядів 4399
2 голоси
Руслан Пономарьов. Фото: Google
Український гросмейстер ексчемпіон світу ФІДЕ із найпрестижніших, класичних шахів Руслан Пономарьов поділився своїм баченням щодо можливого повернення шахістів із росії до великих шахів.

Раніше стало відомо, що Генеральна асамблея ФІДЕ (Міжнародної шахової федерації) планує 22 вересня в Будапешті розглянути скасування санкцій проти федерації росії та білорусі.

Члени збірних України із шахів підписали листа, у якому вони закликають продовжити відсторонення та не відновлювати права російських й білоруських спортсменів.

Український гросмейстер Руслан Пономарьов дав велике інтерв'ю для sport-express.ua, в якому зокрема поділився своїм баченням щодо можливого повернення шахістів із росії та білорусі до змагань:

«Я взагалі не розумію, як можна було ставити питання щодо зняття обмежень зі спортсменів з країн-агресорів. Саме тому ми й підписали лист до ФІДЕ. Але як працює цей Апеляційний комітет цієї організації, я не можу детально пояснити. Подивимося, що далі буде із цим документом. Як кажуть, треба «забити останній цвях у труну москаля».

На шаховій Олімпіаді вистачає колишніх росіян. Дуже символічно, що капітаном (тренером) збірної Ірану є російський гросмейстер Олександр Грищук. Ця країна постачає «шахеди» і балістичні ракети Росії, а натомість їй для підсилення шахів віддали Грищука. Взагалі, якщо ти росіянин, ФІДЕ тобі в усьому йде назустріч».

Нагадаємо, що ФІДЕ у березні 2022 року заборонила росії та білорусі брати участь у своїх офіційних змаганнях «до подальшого повідомлення».

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн