Футбол

«Долетіти» до Конча-Заспи за 15 хвилин»: як Гусін і Каладзе влаштовували перегони – історія від Хацкевича

Євген Чепур
Переглядів 8760
1 голос
Каха Каладзе та Андрій Гусін. Фото: Google
Колишній півзахисник та ексголовний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич поділився спогадами про перегони Кахи Каладзе та Андрія Гусіна.

Сьогодні, 17 вересня, але 2014 року на автодромі «Чайка» поблизу Києву загинув ексхавбек київського Динамо (1996-2004) та національної команди України (1993-2006) Андрій Гусін, який не впорався з керуванням мотоциклом.

Олександр Хацкевич, який раніше грав з Гусіним, в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» заявив, що Андрій влаштовував перегони з Кахою Каладзе.

«Вони з Кахою Каладзе любили поганяти, хто швидше добереться до нашої бази від будинку на проспекті Перемоги, де ми жили в одному будинку.

Можу сказати, що виглядало це very dangerous для оточуючих. Але тоді не було таких заторів і хлопці примудрялися від Політеху «долетіти» до Конча-Заспи за 15-17 хвилин. Швидкість – це те, що в нього стояло відразу після сім’ї та футболу».

Білоруський фахівець відзначив, що Гусін завжди цікавився автомобілями та мотоциклами.

«Взагалі Андрій був нетиповим футболістом у плані проводження вільного часу. На базі та в літаку більшість хлопців грали в карти, а Гусін все читав свої журнали про автомобілі та мотоцикли.

Він дуже цим захоплювався, у нього, напевно, були найшвидші машини в команді. Пам’ятаю, як він і Subaru свою все якось покращував, перепрошивав», – сказав Хацкевич.

  • За Динамо Гусін зіграв 264 матчі, виходив до півфіналу Ліги чемпіонів та завоював сім чемпіонських трофеїв.
  • Разом з Каладзе Андрій провів 104 матчі за киян, оформивши одне взяття воріт.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн