Футбол

Тренер збірної України відреагував на продовження контракту Луніна з Реалом: «У нас є приклад Буффона»

Євген Чепур
Переглядів 1608
2 голоси
Андрій Лунін. Фото: Google
Колишній голкіпер Шахтаря, Динамо та Маріуполя, а зараз тренер воротарів у збірній України Рустам Худжамов поділився думками про Андрія Луніна в Реалі та його рішення продовжити контракт з мадридцями.

Андрій Лунін довгий час роздумував, чи варто підписувати нову угоду з Реалом, адже основним голкіпером мадридців є Тібо Куртуа. Але врешті пролонгував контракт з вершковими.

Рустам Худжамов  в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол‎» сказав, що, на його думку, голкіпер вчинив вірно.

«Лунін показав у минулому сезоні свій високий потенціал, як на мене. Тому з футбольної точки зору, я вважаю, що вирішив він правильно. Це по-перше, а по-друге – це його життя і тільки він ним розпоряджаться, це його кар’єра, і мої оцінки йому ні до чого».

Тренер воротарів збірної України висловився щодо тривалості кар’єри головного конкурента Луніна в Реалі Тібо Куртуа.

«Все залежить від того, скільки травм було, як їх лікували, як людина слідкує за собою. Наскільки я бачу і знаю, то в Реалі все на дуже професійному рівні, тому загадувати, скільки людина буде грати… У нас є приклад Буффона, але не всі зможуть наслідувати його», – сказав Худжамов.

  • У минулому сезоні 2023/24 років Лунін відіграв у светрі Реала у 31-му матчі в усіх офіційних турнірах (Ла Ліга, Кубок Іспанії, Ліга чемпіонів): 32 пропущені голи, 12 поєдинків «на нуль».
  • У нинішній кампанії Андрій не потрапляє до стартового складу вершкових: нуль матчів.
  • Transfermarkt оцінює 25-річного українця у 25 мільйонів євро.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн