Футбол

Суперкомп’ютер дав прогнози для команд Луніна та Циганкова: які шанси у Реала і Жирони виграти Ла Лігу

Євген Чепур
Переглядів 187
1 голос
Андрій Лунін і Віктор Циганков. Фото: Google
Відомий статистичний портал Opta Analyst за допомогою суперкомп’ютера озвучив прогноз на чемпіонат Іспанії сезону 2024/25. Андрій Лунін та Віктор Циганков дізналися шанси Реала та Жирони на перемогу у турнірі.

Штучний інтелект від Opta Analyst змоделював сценарій наступного сезону Ла Ліги десять тисяч разів та озвучив кінцевий прогноз на новий сезон. 

Так, суперкомп’ютер впевнений, що з імовірністю 86% мадридський Реал Андрія Луніна захистить свій титул чемпіона Іспанії.

У каталонської Барселони лише 10,3% шансів на тріумф у Прімері. На третьому місці розташувався мадридський Атлетіко (2,25%). А ось Жирона Віктора Циганкова почула суровий вердик – всього 0,8% шансів на перемогу у чемпіонаті Іспанії.

Головними претендентами на виліт у Сегунду є Еспаньйол, Реал Вальядолід і Леганес.

  • Ла Лігу 2023/2024 виграв Реал, а Жирона фінішувала на третій позиції у турнірній таблиці.
  • Лунін відіграв у светрі королівського клубу у 31-му матчі в усіх офіційних турнірах минулого сезону: 32 пропущені голи, 12 поєдинків «на нуль».
  • Контракт українського стража воріт з Реалом чинний до 30 червня 2025 року. Transfermarkt оцінює 25-річного українця у 25 мільйонів у європейській валюті.
  • У минулому сезоні Циганков провів 34 поєдинки за каталонців, в яких забив вісім голів і віддав сім асистів.
  • Угода вінгера з каталонцями розрахований до 30 червня 2027 року. Портал Transfermarkt оцінює вартість Віктора у 30 мільйонів євро.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн