Футбол

Вище лише Роналду: Довбик потрапив до рейтингу найрезультативніших гравців Ла Ліги у дебютному сезоні

Євген Чепур
Переглядів 753
3 голоси
Артем Довбик. Фото: Google
Нападник каталонської Жирони та національної збірної України Артем Довбик потрапив до рейтингу топ-10 найрезультативніших гравців Прімери у дебютному сезоні за все поточне століття.

Вчора, 24 травня, Артем Довбик допоміг Жироні у поєдинку 38-го туру чемпіонату Іспанії знищити Гранаду з рахунком 7:0, записавши до свого активу хет-трик та результативну передачу.

▶️  Відео всіх голів Артема Довбика та Віктора Циганкова у ворота Гранади дивіться за ПОСИЛАННЯМ

У нашого співвітчизника 24 голи у розіграші Ла Ліги сезону 2023/24 і, на даний момент, український нападник лідирує у гонці бомбардирів. Також Довбик десять разів асистував партнерам по команді.

Такі показники результативності Артема дозволили його потрапити до топ-10 гравців Прімери, які зробили найбільшу кількість результативних дій у своєму дебютному сезоні в еліті іспанського футболу у XXI столітті.

З показником у 32 результативні дії Довбик посів друге місце у рейтингу. Лідирує Кріштіану Роналду, який у сезоні 2009/10 видав фантастичні 35 (26 голів та девять асистів). Замикає топ-3 Луіс Суарес, якому вдалося у сезоні 2014/15 зробити 16 точних ударів та стільки ж разів віддати останній пас на партнерів.

  • Довбик зіграв за каталонців у нинішньому сезоні 39 поєдинків, забив 24 голи та віддав десять результативних передач у всіх турнірах.
  • Чемпіонат Іспанії 2023/24 років Жирона завершила на третьому місці Ла Ліги (81 заліковий бал). Відставання від першого мадридського Реала та другої Барселони склало 13 та одне очко відповідно.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн