Футбол

Розставив усі крапки: легенда Шахтаря пояснив своє жорстке висловлювання щодо збірної України та Степаненка

Євген Чепур
Переглядів 1757
1 голос
Тарас Степаненко. Фото: Google
Колишній захисник донецького Шахтаря Разван Рац пояснив свої слова про те, що Тарасу Степаненку час завершувати кар’єру та критику збірної України після поразки від румунів (0:3).

У понеділок, 17 червня, збірна України розгромно поступилася румунам у матчі першого туру групового етапу Євро-2024 з рахунком 0:3.

Разван Рац після цієї гри порадив хавбеку синьо-жовтих та Шахтаря Тарасу Степаненку завершувати кар’єру і взагалі жорстко розкритикував команду Сергія Реброва.

Але все виявилося не так, як показали румунські журналісти. Рац пояснив, що мав на увазі той факт, що сам подзвонить Тарасу, коли тому варто буде завершувати кар’єру, але не йшлося про те, щоб зробити це зараз.

«Насправді Стьопа мій ексколега та дуже хороший друг, якого я поважаю як людину та футболіста. Те, що вийшло – вирвано з контексту.

Преса задала мені провокативне питання, і я жартом відповів, що якщо що, сам зателефоную Степаненку, бо це мій хороший друг», – сказав Разван в зверненні для телеграм-каналу «BurBuzz».

Разван додав до пояснення ще два аспекти:

  • до матчу румуни погодилися б і на нічию з Україною;
  • на трибунах всі були в жовтому, і це була ілюзія, що весь стадіон підтримує його Румунію.

Відзначимо, що Рац провів разом зі Степаненком 41 матч за Шахтар. Румун виступав за донеччан з 2003-го по 2013 рр., вигравши в тому числі Кубок УЄФА-2009.

Календар матчів збірної України на Євро-2024

  • 21 червня. Словаччина – Україна. «Дюссельдорф-Арена». Дюссельдорф. 16:00.
  • 26 червня. Україна – Бельгія. «Арена Штутгарт». Штутгарт. 19:00.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн