Футбол

«Доведеться трохи себе помучити»: колишній гравець Шахтаря і Арсенала сказав, за кого вболіватиме в матчі ЛЧ

Євген Чепур
Переглядів 94
1 голос
Едуардо. Фото: Google
Екснападник донецького Шахтаря та лондонського Арсенала Едуардо розповів, за яку зі своїх колишніх команд вболіватиме в їх очному протистоянні у Лізі чемпіонів.

Едуардо зізнався, що у сьогоднішньому, 22 жовтня, поєдинку він буде підтримувати Шахтар у грі зі ще однією своєю колишньою командою Арсеналом.

«Це насправді дуже складне запитання, мені доведеться трохи себе помучити, щоб дати правильну відповідь. Однак, враховуючи, що я спілкуюся з вами та згадую ті чудові роки, які провів в Україні, з великим коливанням оберу Шахтар». 

🔥 Читайте також: Анонс і прогноз матчу Арсенал – Шахтар від Лужного: «Гравців рівня Анрі та Вієйра сьогодні не мають ні одні, ні інші»

Хорват з бразильським корінням відзначив, що Україна є особливою країною для нього, адже тут народився його син.

«Обидва клуби для мене надзвичайно близькі й важливі, вони мають особливе місце в моєму серці, проте з огляду на ситуацію в Україні та враховуючи, що мій син народився там, хоча й не має українського громадянства, але має свідоцтво про народження в Україні, завтра я вболіватиму за Шахтар.

Україна для мене не чужа, і всі ці фактори впливають на моє рішення», – сказав Едуардо в інтерв’ю пресслужбі донецького гранда.

  • Влітку 2007-го Едуардо за 13,5 млн євро перебрався до лондонського Арсеналу. 
  • У складі «канонірів» провів 67 ігор, забив 20 голів та оформив 17 асистів, але повноцінно розкрити свій потенціал нападнику завадила важка травма, яку він зазнав у 2008 році під час гри з Бірмінгем Сіті (1:1).
  • Зрештою влітку 2010-го Едуардо за 7,2 млн євро перебрався у донецький Шахтар. У складі «гірників» виступав протягом чотирьох років поспіль. Після ігор за Фламенго (2014-2015) знову завітав до українського чемпіонату ще на сезон.
  • Усього ж в складі Шахтаря нападник взяв участь у 174 матчах, забив 57 голів та віддав 17 результативних передач. Разом з «гірниками» п’ять разів завойовував чемпіонат та Кубок України, а також здобув один Суперкубок.

Календар матчів Шахтаря в основному раунді Ліги чемпіонів

  • 3-й тур. 22 жовтня, 22:00. Арсенал – Шахтар
  • 4-й тур. 6 листопада, 19:45. Шахтар – Янг Бойз
  • 5-й тур. 27 листопада, 22:00. ПСВ – Шахтар
  • 6-й тур. 10 грудня, 22:00. Шахтар – Баварія
  • 7-й тур. 22 січня, 19:45. Шахтар – Брест
  • 8-й тур. 29 січня, 22:00. Боруссія – Шахтар
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн