Футбол

«Легенда, яка справила вирішальний вплив на футбол»: Луческу відреагував на смерть Беккенбауера

Євген Чепур
Переглядів 222
0 голосів
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та донецького Шахтаря Мірча Луческу відреагував на сумну вчорашню новину про смерть легенди світового футболу Франца Беккенбауера.

Вчора, 8 січня, помер колишній захисник Баварії та національної збірної Німеччини з футболу Франц Беккенбауер. Мірча Луческу зізнався, що шокований цією новиною.

«Мені здається неймовірною думка, що Франца Беккенбауера більше немає. Мені дуже шкода. Величезна втрата для футболу».

Румунський фахівець згадав, як свого часу обмінювався футболками з легендарним німцем.

«Пам’ятаю, як я помінявся з Францем футболками у квітні 1970 року, після товариського матчу збірної Румунії проти Німеччини в Штутгарті, незадовго до чемпіонату світу в Мексиці. 

Номер 4, я не можу забути той його номер. Тоді ми зрівняли рахунок, 1:1. Зустріч із Беккенбауером і та нічия з Німеччиною стали для нас величезним стимулом у подальшому фінальному турнірі».

Також екснаставник Динамо та Шахтаря поділився спогадами про гру Баккенбауера.

«Як він домінував у грі, як з’являвся на полі саме там, де він був потрібен, і як рухався з м’ячем! Його позиція на полі була оборонною, але в нього був атакувальний дух. Він став прототипом атакувального захисника. Сюди додайте його інтелект та інтуїцію. Легенда, яка справила вирішальний вплив на футбол», — наводить слова Луческу Gazeta Sportuliror.

Відзначимо, що німець грав за Баварію проти Динамо у Суперкубку Європи 1975 року. Кияни тоді перемогли 1:0 та 2:0 у матчі-відповіді, здобувши трофей.

  • За свою кар'єру Франц Беккенбауер виступав за три клуби, але найбільшу частину кар'єри (13 років) віддав мюнхенській Баварії. За цей час він встиг відіграти за клуб 582 матчі, відзначившись 74 забитими м'ячами та 75 гольовими передачами.
  • Найбільшими здобутками в кар'єрі Бекенбауера є перемоги на чемпіонатах світу та Європи, три Кубка європейських чемпіонів та два «Золотих м'яча».
  • Також він грав за Гамбург та Космос Нью-Йорк. 
  • Як тренер Беккенбауер працював зі збірної ФРН, Баварією та Марселем.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн