Футбол

«Лунін може стати номером 1»: Сабо вибрав топклуб, в якому заграє український воротар

Ілля Деулін
Переглядів 478
0 голосів
Андрій Лунін. Фото: Getty Images
Прославлений екстренер Йожеф Сабо не вважає повернення до УПЛ гарним кроком для Андрія Луніна, натомість радить українцю знайти гарний європейський клуб, яким може стати Манчестер Юнайтед.

Колишній головний тренер київського Динамо та збірної України Йожеф Сабо у ексклюзивному коментарі сайту «Спорт-Експрес» поділився думкою про те, чи варто Андрію Луніну залишати мадридський Реал.

Занепокоєння у прославленого спеціаліста викликає ситуація щодо майбутнього угоди воротаря з «вершковими»:

«Я давно переживаю за Луніна. Досі незрозуміло, чи йде він з Реала, чи ні. Його контракт закінчується влітку 2024 року, але поки що по ньому тиша. Інші клуби не хочуть платити гроші за Луніна, тому що планують отримати його безкоштовно після закінчення угоди з Реалом».

Тому порада у Йожефа Йожефовича для Луніна лише одна:

«Анчелотті уклав новий контракт і залишиться у Мадриді ще на два роки. До того ж, вже почав тренуватися Куртуа, який після повернення знову стане номером 1, Кепа буде другим. Не бути ж Луніну третім? Тому йому треба обов'язково йти з Реала влітку, але не в якусь команду рівнем нижче, а в престижну».

Конкретних клубів, які пасували б Луніну, Сабо не назвав, але припустив, як міг би заграти українець у Манчестер Юнайтед, де нинішній воротар Андре Онана стикається з чималою порцією хейту:

«На Онана теж посипалося багато критики, хоча він непоганий воротар. Його помилки – це психологія. Щодо Луніна, то він може стати номером 1 для Манчестер Юнайтед, якщо його запросять».

Наостанок експерт відкинув можливість повернення Андрія до УПЛ:

«Ні в якому разі! Навіщо йому повертатися до України? Лунін вже звик отримувати пристойну зарплату, і в Європі немає війни. Йому слід шукати сильний європейський клуб».

  • Востаннє Лунін грав в Україні у сезоні 2017/2018, де він представляв Зорю. В ній він зіграв 36 матчів, у яких пропустив 54 голи та провів десять поєдинків «на нуль».
  • Саме зі стану луганського клубу воротар за 8,5 млн євро перейшов до Реалу.
  • Загалом ж Лунін відіграв у 23 поєдинках «вершкових» з 2018 року.
  • В активі українця цього сезону – шість матчів за Реал у всіх турнірах, чотири з яких – «на нуль», пропустив три голи.
  • Контракт Андрія з його поточним клубом спливає влітку 2024 року.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн